iznenadićete se

Pre 20 godina je glasom rasplakala Evopu, a sad je sigurno ne biste prepoznali: Kako danas izgleda Suzan Bojl?

0

Proslavila se nastupom u britanskom talent šou, a sada je potpuno drugačija 

foto: EPA /  CLAUDIO ONORATI
foto: EPA / CLAUDIO ONORATI

Mnogo takmičara je prošlo kroz brojna muzička takmičenja, ali samo retki su ostali upamćeni i nakon dvadesetak godina.

 

Te davne 2009. godine gotovo da je ceo svet stao kada je na scenu šou programa "Britanija ima talenat" izašla sredovečna žena neofarbane kose, prirodnih obrva, uz reči da želi da postane svetska zvezda. Rekla je da se zove Suzan Bojl.

 

Publika je počala da šuška, čuli su se podrugljivi osmesi, a onda je zapevala i sve je utihnulo. Izrazi lica su se promenili i više niko nije mario za njen izgled. Samo su se čuli uzdasi. 

 

 

Te emocije sa bine prenele su se i na članove žirija, ljudi su plakali i slušali kako svojim neverovatnim glasom izvodi numeru iz Jadnika. Ni žiri nije ostao ravnodušan, vadile su se maramice iz džepova i najjači su plakali.

 

Nakon što je muzika utihnula, svi su samo nemo posmatrali, a onda se čula rečenica "Zvezda je rođena".

 

Snimak sa njene audicije sakupio je skoro 260 miliona pregleda.

Pobeda u takmičenju joj je tada izmakla za dlaku, ali je ubrzo po završetku takmičenja objavila album koji je proglašen najprodavanijim debi albumom u Velikoj Britaniji svih vremena.

 

Jedna obična, žena iz naroda, postala je velika zvezda. Zavladalo je ogromno interesovanje za ovu skromnu ženu koja je čitavog života samo maštala o tome da pokaže svima svoj talenat. Zahvaljujući njemu imala je brojne nastupe i stekla je bogatstvo vredno 22 miliona funti.

 

Svet je poludeo za njom, pljuštale su brojne ponude, posla je bilo previše. Sjaj, slava, pritisak javnosti doneo je i onu svoju lošu stranu. Onda je od tolikog pritiska doživela nervni slom.

 

Nakon što je stekla veliko bogatstvo kupila je vilu u kojoj je pokušala da živi, ali nije mogla da se prilagodi novom okruženju, te se vratila u svoj stari dom. Tada je kupila i kuću pored i spojila je sa svojom starom, pa sada tu živi.

 

Suzan Bojl je godinama stekla ogromno bogatstvo
Suzan Bojl je godinama stekla ogromno bogatstvo foto: Profimedia

 

Za nekoliko godina snimila je sedam albuma, a usledila je potpuna transformacija imidža. Suzan je promenila boju kose, frizuru i stil oblačenja.

 

Suzan je imala tu čast da čak dva puta nastupala pred kraljicom — 2012. godine, pevala je na kraljičinom dijamantskom jubileju, a zatim ponovo u na Igrama Komonvelta u Glazgovu, u Škotskoj, njenoj domovini.

 

- Najveća promena je zaista bila trenutna slava, od male nepoznate dame sa mačkom u Škotskoj do toga da me prepoznaju gde god da sam išla. Trebalo je malo da se naviknem - rekla je Bojl za People 2019.

 

 

Uprkos novostečenoj slavi i bogatstvu, Bojl i dalje živi u svojoj porodičnoj kući u Blekburnu u Škotskoj. Odgajali su je u gradu njen otac rudar i ratni veteran Patrik i njena majka Bridžit, koja je bila daktilografkinja.

 

Bojl je u prethodnim intervjuima rekla da ne planira da napusti porodičnu kuću jer se tu oseća najbliže svojoj preminuloj majci.

 

 

makonda-tracker