DA LI VAS PODSEĆA NA NEKOGA?

Malo ko zna čija je ćerka: U seriji Vera ima BITNU ULOGU, a o slavi svojih roditelja ne govori

1

Serija Vera je privukla veliku pažnju gledalaca, s obzirom na to da se radi o jedinstvenoj Srpkinji i priči koja dosad nije ispričana.

Lenka Petrović u ulozi Smilje u seriji Vera
Lenka Petrović u ulozi Smilje u seriji Verafoto: Youtube / Printscreen / RTS Prikazuje

Neki od vas su verovatno čitali o srpskoj Mata Hari, četvorostrukoj špijunki Veri Pešić, a oni koji nisu, verovatno su se uputili u njen život preko serije koju pratimo vikendom i jedva čekamo poslednje dve epizode.

 

Priča prati život mlade špijunke, koja kao novinarka dolazi u Beograd i pokušava da pronađe svoju pravu stranu. Jedna od obrađenih tema je i njena veza sa Karlom Krausom, čovekom koji ju je uveo u špijunažu, ali se i bori sa zabranjenim emocijama.

 

Jovana Stojiljković i Petar Zekavica u seriji Vera
Jovana Stojiljković i Petar Zekavica u seriji Verafoto: Youtube / Printscreen / RTS Prikazuje

Pored svih intriga, Vera u Beogradu ima i drugaricu iz detinjstva, Smilju, devojku udatu za doktora koji je Jevrejin i sa njim ima dete. Ako niste znali, glumica koja tumači Smilju je Lenka Petrović, ćerka našeg poznatog glumačkog para Olge Odanović i Dragana Petrovića Peleta.

 

- Mislim da sam se oslobodila toga - kratkoje rekla Lenka na pitanje kako na nju utiče slava njenih roditelja.

 

Kako Lenka kaže, njen lik nema preterano velike sličnosti sa njenim stvarnim karakterom.

 

- Smilja je mlada osoba, a vrlo zrela u tim okolnostima. Ja nisam toliko zrela - priznaje ona.

 

Lenka Petrović u ulozi Smilje u seriji Vera
Lenka Petrović u ulozi Smilje u seriji Verafoto: Youtube prinstscreen / RTS Prikazuje

Lenka je zajedno sa Jovanom Stojiljković uspela da dočara odnos dveju drugarica, kojima se sve menja tokom rata i odjednom postaju udaljene.

 

- Tumačim lik Verine prijateljice iz perioda ranog detinjstva, sa kojom je jako bliska, one su više od prijateljica, sestre su i vrlo su vezane. To mi je najveći utisak, taj odnos koji smo Jovana Stojiljković i ja, nadam se, uspele da pogodimo. Divan odnos koji se stiče još u detinjstvu, čini se da je to večno, ali onda neke okolnosti učine da to nestane - zaključila je Lenka, prenosi Lepa i srećna.

 

 

makonda-tracker