obožavamo je u svakoj ulozi

Vratila se iz Amerike i pronašla – ljubav svog života: Omiljena glumica iz serije "Lisice" imala je neobičan put

0

Bila svima jedna od omiljenih likova u Lisicama, srpskoj verziji serije Seks i grad, a onda se malo pritajila, sve dok jednom prilikom nije digla kompletnu zemlju na noge.

 

Stasa iz Lisica; Jelena Stupljanin u braku sa Bojanom Dimitrijevićem

Jelena
Jelenafoto: Jelena Stupljanin Instagram

Glumicu Jelenu Stupljanin svi smo voleli kao Stašu u seriji Lisice, koja je po mnogima predstavljala domaću verziju svetski popularne serije Seks i grad.

 

Ova serija je pratila doživljaje Branke, Nade, Staše i Mime i njihove ljubavi, prijatelje, porodicu. Svaka od devojaka je bila malo "na svoju ruku", isto kao što su i Keri Bredšo, Samanta i ekipa u Seksu i gradu.

 

Jeleni je pripao zadatak da glumi Stašu, devojku koja je uvek bila nezadovoljna svojim ljubavnim životom. Čekala je "gospodina Savršenog", ali uglavnom je završavala sa muškarcima koji su braku.

 

Sve u svemu, iako nije bila suviše nesrećna u ovoj seriji, mogla je da prođe i bolje. Ali zato, u realnom životu, izgleda da naša lepa glumica nema na šta da se požali.

 

 

Završila je FDU 2000, Lisice je snimala 2002. i 2003. godine, a nakon toga su je sačekale jako dobre karte za nastavak njenog puta. Pošto je bila aktivna pozorišna glumica, 2005. je dobila stipendiju princeze Elizabete Karađorđević za “Lee Strasberg Theater & Film Institute” u Njujorku i krenula da pohađa “Actors studio”. Nešto kasnije je diplomirala pred komisijom u kojoj su bili Holivudski velikani Robert de Niro, Meril Strip i Džesika Lang.

 

Uspelo joj je da igra na čuvenom Brodveju, ali je ipak odlučila da se nakon više od 11 godina vrati u rodnu zemlju.

 

 

- Trebalo mi je dosta vremena da nađem pravo mesto za sebe na njujorškoj pozorišnoj sceni, ali sada osećam da sam našla svoju pozorišnu kuću, ili, kako to glumci vole da kažu, pozorišnu porodicu, koja me voli i prihvata kao njihovu - pričala je tada Jelena.

 

Kako je posle rekla, ona na glumu nikad nije gledala kao na nešto od čega će napraviti karijeru, a u SAD je svojom voljom odlučila da propusti razne poslovne prilike.

 

 

- Iskreno, nikada nisam na svoj glumački poziv gledala kao na karijeru, čak i kad sam živela u Americi, moj izbor je bio da ostanem u Njujorku, gde sam se bavila pozorištem, što mi je više prijalo, nego da odem u Los Anđeles, u centar filmske industrije. To me je čak i koštalo "neke slave" jer sam otišla u Ameriku, iako sam ovde imala dosta posla, da bih videla neki "novi svet", usavršavala se u uglednoj školi, upoznala drugu kulturu - rekla je Jelena za TV Reviju.

 

Kao Staša u Lisicama
Kao Staša u Lisicama foto: Youtube Printscreen

A onda je odlučila da se vrati ovde. Dobila je opet neke uloge koje su izazavale veliku pažnju publiku. Posebno je bila zapažena u serijama "Državni službenik" i "Crna svadba", a igrala je i u novoj verziji Kamiondžija.

 

- Iako sam u Americi počela dosta da radim u pozorištu I imala neka lepa filmska i TV iskustva, kada sam shvatila da mi, ipak, kvalitet života koji Amerika pruža nezavisnim umetnicima ne prija, vratila sam se ovde, i nisam se zbog toga pokajala - rekla je Staša iz Lisica.

 

 

Kako kaže, nikad svoj život nije gledala isključivo kroz glumu a, iako njen posao dosta utiče na nju, ipak su joj na prvom mestu ljudi sa kojima provodim vreme.

 

- Moj život nije samo gluma, ali je definitivno, na lep način, "ograničen" poslom kojim se bavim. Glumac mora da vodi računa o sebi, na razne načine, da bude okrenut umetnosti, da čuva kulturu sebi, da prati šta se na tom polju dešava i kod nas i u svetu. U tom smislu moj život je veoma podržan glumom, ali uprkos tome ili možda baš zbog toga nisam opsednuta svojim ulogama, već ih puštam da prođu kroz mene, a onda ostavim mesto za likove koji će doći - rekla je domaće medije Jelena.

 

 

Jelena je pre četiri godine stala na "ludi kamen" i to kolegom, čiji je lik u seriji Vratiće se rode možda izazvao i najviše pažnje. U pitanju je Bojan Dimitrijević, koji je u Rodama tumačio sada već čuvenog Pikca.

 

 

makonda-tracker