STRAŠNO

"ZNOJIO SAM VOTKU, nikome to ne bih poželeo": Zvezda Harija Potera otkrila detalje svoje borbe sa alkoholizmom

0

Zvezda Harija Potera je podelila sa publikom svoju tešku borbu sa alkoholizmom.

Gari Oldman
Gari Oldmanfoto: Nicola Ianuale / Alamy / Alamy / Profimedia

Gari Oldman, glumac iza kog su brojne zapažene uloge, a među njima i ona u mnogima omiljenom Hariju Poteru, gde je tumačio Sirijusa Bleka, otkrio je detalje svoje borbe sa zavisnošću.

 

Zavisnost od alkohola je njegov najveći neprijatelj, a kako je sam rekao, toliko je pio da je čak i znoj imala miris votke.

 

- Seo bih i samo bih rekao kako čekam dugi votka tonik. Rekao bih "da li možete da budete malo brži zato što sam ja alkoholičar" - otkrio je glumac.

Njegova zavisnost je počela tokom devedesetih godina, a kulminirala je 1991. godine kada je uhapšen zbog vožnje u pijanom stanju. Tek tri godine kasnije, 1994. se odlučio da ode na odvikavanje i danas je trezan već 24 godine.

 

Oldman je u jednom razgovoru otkrio kako je njegov najveći problem bio jer je romatizovao alkoholizam.

 

- Svi moji heroji su bili pijanci ili zavisnici od opijata i vi se lako izgubite u pogledu tih velikih pesnika koji su bili svi veliki alkoholičari - počeo je on.

- Znojio sam votku, ne bih to poželeo ni najgorem neprijatelju. Ujutru bi moj jezik bio crn, morao sam da ga perem - rekao je Oldman.

 

Glumac je otkrio i da mu je problem sa alkoholom pomogao da razume Mankijeviča i lakše stvori njegov lik, kog je tumačio u filmu Mank. Mankijevič je po njegovom mišljenju imao poseban humor kako bi se izborio sa problemima.

 

To iskustvo mu je i pomoglo da razume ulogu, a činjenica da je višestruko nagrađivan za nju, govori mnogo

 

 

makonda-tracker