dobro je poznat svima

Znate li ko je dečak na ovoj fotografiji?Prvu scenu na filmu snimio je pre 49 godina, a danas nije glumac

0

Kada je imao samo 7 godina Žarko Jokanović je odigrao ulogu u kultnom filmu i proslavio se čuvenom replikom "Čiko jel sav ovaj hleb tvoj?"

foto: Instagram / Žarko Jokanović
foto: Instagram / Žarko Jokanović

Naš poznati pisac i scenarista Žarko Jokanović proslavio se još kao dečak od sedam godina kada je dobio, na prvi pogled, malu ulogu u kultnom filmu "Užička republika".

 

Žarko je tada glumio dečaka koji je izgovorio čuvenu repliku "Čiko jel sav ovaj hleb tvoj" koju i danas posle skoro 50 godina prepričavamo. 

 

Tada nije ni slutio da će ga put odvesti ka ovoj umetnosti i da će svoju sreću pronaći u poslu koji je usko vezan sa glumom.

 

 

Žarko je rođen u Užicu, gde je odrastao sa majkom i bakom. U rodnom gradu je završio osnovnu i srednju školu. Studirao je psihologiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu.

 

Jokanović je radio kao scenarista u više TV projekata, ipak jedan ga je vinuo u zvezde, a to je poznata serija "Igra sudbine". Autor je monografije o velikom srpskom scenaristi Siniši Paviću i knjige ispovesti Jovanke Broz.

 

Čuveni scenarista je u braku sa poznatom glumicom Milicom Isaković, koja je javnosti poznatija kao Milica Milša. Ona se proslavila glavnom ulogom u seriji koju je njen muž pisao, ulogom Ade Kanački.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Žarko Jokanović (@zarjok)

 

Žarko je na svom Instagram profilu podelio fotografiju njega kao sedmogodišnjeg dečaka tokom snimanja filma "Užička republika". A nostalgijom u rečima prisetio se tog lepog perioda, a fotografiju su pratile i emotivne reči:

 

- Na današnji dan pre 49 godina snimio sam prvu scenu u filmu Užička republika. Na današnji dan se s ljubavlju sećam predivnih ljudi - moje Ane Marije Car i Žike Mitrovića, scenaristkinje i reditelja filma i mojih filmskih kolega sa kojima sam delio kadar: Petra Prličkog, Ružice Sokić i Mije Aleksića "Čiko, čiko, jel sav ovaj lebac tvoj?" Neke stvari se, jednostavno - dese... I traju... 

 

Čini se da su ovi trenuci ostali duboko urezani u sećanje Žarka Jokanovića i da ih se sa setom uvek iznova i iznova seća. 

 

 

 

makonda-tracker