šmeker

Sin Danila Lazovića je poznati sportista i opasan dasa, a jedan njegov gest pokazuje da je LJUBAV sina prema ocu VEČNA

0

Čuvenog glumca Danila Lazovića naša publika uglavnom najbolje pamti kao Guštera, Čerčila ili Šćepana Šćekića.

 

Danilo Lazović
Danilo Lazovićfoto: screenshot youtube

 

Danilo Lazović je tokom svoje bogate karijere imao niz zapaženih uloga, od rane mladosti, pa sve do prerane smrti 2006. godine. Ostavio je neizbirisv trag u domaćoj kinematografiji, a pamtićemo ga još iz „Otpisanih“, “Lafa u srcu” sa čuvenim Nikolom Simićem, “Poslednjeg kruga u Monci” sa beogradskim šmekerom Gagom Nikolićem, “Tri karte za Holivud" i mnogih drugih ostvarenja...

 

Svoj pečat je ostavio i u pozorištu, ali ipak mnogima su najviše u sećanju ostale njegove duhovote bravure koje je imao u domaćim serijama. Danilo je maestralno odigrao lik Šćepana Šćekića u neprolaznoj seriji Srećni ljudi, čiji citati su i danas deo svakodnvenog govora u našoj zemlji.

 

Zanimljivost vezana za ovu rolu je da je lik Šćepana bio zamišljen kao jedna mala uloga u seriji, ali je zbog sjajne glume Lazovića njegov lik dobio mnogo više prostora nego što je to bilo predviđeno u početku.

 

I sa druge dve uloge u domaćim serijama je prirastao publici za srce, a u pitanju su bile role Čerčila u Porodičnom blagu i Guštera u Stižu dolari. Baš tokom snimanja potonje serije njegova karijere se iznenada završila nakon što je sa 54 godine preminuo od posledica infarkta.

 

 

Jedan kuriozitet vezan je za komemorativni skup Danilo Lazoviću u beogradskom Narodnom pozorištu. Naime, na tom skupu niko nije držao govor, već je pušten Lаzovićev monolog u poemi Nikolаjа Velimirovićа “Kosovski zаvet cаrа Lаzаrа”.

 

Lazović je dugi niz godina bio u skladnom braku sa suprugom Brankom, a iz njihove ljubavi rodilo se četvoro dece - dvojica sinova i dve ćerke. Ćerka je Jelena je farmaceut, njena sestra Milena je psiholog i prvakinja u plesu, dok sin Miloš sa mamom vodi porodičnu prodavnicu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vuk Lazovic (@lazovicvuk)

 

Drugi sin Danila Lazovića zove se Vuk i on je uspešan sportista, a bavi se rukometom. Karijeru je započeo u beogradskom Partizanu, ali se kasnije otisnuo "preko bare".

 

U braku je sa koleginicom Barbarom, sa kojom mu se maltene desila ljubav na prvi pogled. Vuk i ona su posle svega dva meseca druženja, nakon što su se upoznali 2009. godine, shvatili da se vole.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vuk Lazovic (@lazovicvuk)

 

Oni su nakon nekog vrema dobili i sina Luku, a kad mogu od obaveza - najčešće žive u glavnom gradu Crne Gore – Podgorici.

 

Vuk kao i mnogi sportisti ima dosta tetovaža na svom telu. Jednih od tih tetovaža ima specijalnu draž, pošto je posvećena njegovom ocu - Danilu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vuk Lazovic (@lazovicvuk)

 

Vuk je jednom prilikom izjavio da ne mora da objašnjava koliko mu tata nedostaje, ali da su svi morali da nastave svoje živote bez njega. Kako je pričao, od kako je Danilo preminuo, dao je sve od sebe da pomaže svojoj porodici što više može, a uvek se trudio da nikad ne obruka svog oga,

 

Najviše žali za tim što Danilo nije stigao da vidi njegove uspehe na sportskim terenima, ali i što nije imao prilke da upozna i uživa u odgajanju unuka.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vuk Lazovic (@lazovicvuk)

 

– Otac mi stoji istetoviran na ramenu. Jako mlad sam ostao bez njega. Ceo život se borim da njegovo ime nikada ne obrukam. Mislim da nisam i nikada ga neću obrukati. Teško mi pada, dva dana se to provlači kroz medije, pišu mi raznorazni ljudi neke ružne poruke, ima i onih koji pišu lepo. Nikada nisam hteo, niti dozvoljavao da iko loše kaže nešto o mom ocu ili da ja prezentujem njega u lošem svetlu. To je za mene jako bolna tema – istakao je svojevremeno.

 

 

makonda-tracker