tuga u hrvatskoj

Sahranjen Masimo Savić: Ovo mu je bila POSLEDNJA ŽELJA, a nešto što je uradio pred smrt otkriva kakva je veličina bio

0

Proslvaljeni muzičar danas je ispraćen na večni počinak.

foto: Antonio Ahel ATAImages
foto: Antonio Ahel ATAImages

Od Masima Savića poslednji put su se danas oprostili njegova supruga i ćerka Mirka i Eni Savić, familija, prijatelji i veliki broj kolega.

 

Sa ćerkom Masima Savića je bio i njen verenik Igor Pavlović, s kojim je imala zakazano venčanje u decembru, ali je zbog smrti oca odložila ceremoniju.

 

Na groblju su se , između ostalih,pojavili i Džiboni, kao i porodica Huljić. sa kojima je tokom karijere Masimo dosta sarađivao.

 

Masimo je ispraćen uz Mocartov Rekvijem, a njegova poslednja želja je bila da bude kremiran.

 

 

Slavni muzičar je 23. decembra nakon borbe sa karcinomom pluća, a javnost su o njegovom odlasku obavestila ćerka i supruga objavom na društvenim mrežama. Komemoracija je održana 30. decembra u Hrvatskom narodnom pozorištu u Zagrebu, dok je sahrana bila zakazana za danas.

 

 

Kakav je čovek bio Masimo Savić lepo ilustruje scena sa jednog od koncerata koje je održao nakon što je saznao za opaku bolest.

 

 

- Previše dragih ljudi je otišlo iz naših života ove godine. Mislio sam da će Masimo pobediti zlo koje ga je snašlo. Publika u zagrebačkoj Areni nije znala u kakvom stanju nastupa i da ga čeka medicinska pomoć iza bine... Šta više reći o njemu, a da ovaj detalj nije rekao? Pesma mu je bila važnija i veća od života, a glas jači od smrti. Putuj, Massimo, a nas će tešiti uspomene - rekao je Tonči Huljić za Slobodnu Dalmaciju.

 

 

makonda-tracker