da li ste znali?

Roditelje mu svi znaju, a u srodstvu je sa ZVEZDOM SRPSKOG KLUBA: Ko je mladi hrvatski golman koji je ušao u istoriju?

0

Hrvatska se plasirala u četvrtfinale Mundijala tako što je nakon penala pobedila Japan.

foto: Dave Shopland / Shutterstock Editorial / Profimedia
foto: Dave Shopland / Shutterstock Editorial / Profimedia

Heroj utakmice i čovek koji je većim delom zaslužan za plasman Hrvata u četvrtfinale je golman Dominik Livaković. On je ujedno ušao i u istoriju Mundijala kao treći čuvar mreže koji je uspeo da odbrani tri penala na jednoj utakmici.

 

Hrvatsku reprezentaciju ovog puta nije bodrila bivša predsednica Kolinda Grabar Kitarović, ali je odmah nakon pobede uputila čestitke fudbalerima i poručila "Vidimo se u finalu".

Heroj utkamice je imao veliku podršku. Njega je na tribinama bodrila supruga Helena, sa kojom je u braku od ove godine, a prethodno su se zabavljali čak pet godina. Zanimljiva je i porodica iz koje dolazi talentovani sportista.

Njegov otac je istkanuti političar Zdravko Livaković, bivši državni sekretar Ministarstva saobraćaja, a i dalje je politički aktivan, dok je majka Manuela Skoblar i potiče iz fudbalske porodice.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by showbuzz.hr (@showbuzzhr)

Ona je u srodstvu sa Josipom Skoblarom koji je uspešno igrao za Jugoslaviju, a potom bio i trener Hajduka. Skoblar je od 1959. do 1966. nastupa za OFK Beograd, sakupio je 163 nastupa i postigao 63 pogotka. U to vreme je bio reprezentativac Jugoslavije i bio je deo generacije koja se takmičila na Mundijalu u Čileu 1962. godine. 

 

                           

makonda-tracker