svi su uz njega

Poznati srpski reditelj vodi bitku za život: Srđanu Koljeviću potrebna OPERACIJA, kolege i porodica mole za pomoć

1

Jedino rešenje za ozdravljenje je transplantacija jetre 

foto: Zorana Jevtić
foto: Zorana Jevtić

Srđanu Koljeviću, poznatom filmskom reditelju i scenaristi potrebna je pomoć jer je nakon dugogodišnje borbe sa rakom debelog creva koji je metastazirao na jetru, jedino rešenje se vidi u transplantaciji jetre.

 

Da bi se spasio Srđanov život, potreban je jedan deo jetre zdravog donora.

 

 

Ova procedura doniranja ne predstavlja nikakav rizik i ne ostavlja skoro nikakve posledice za donora. Srđanova porodica šalje molbu da ukoliko neko želi da bude donor, on mora da bude mlađi od sedamdeset godina, poseduje krvnu grupu 0, da je zdrav i srednje građe.

 

Glumica Milena Radulović jedna je od glumaca koja je poslala apel za pomoć. Kako se u njenom postu može videti, ova procedura podrazumeva donaciju dela jetre: operaciju i oporavak u bolnici nedelju dana, piše Kurir.

 

Srđan Koljević
foto: Instagram

 

- Donoru se jetra regeneriše u celini u roku od 6 do 8 nedelja – piše u njenoj objavi.

 

Takođe, glumac Milan Marić oglasio se na Tviteru i naveo da je scenaristi Srđanu Koljeviću neophodna transplantacija jetre. Kako je glumac naveo, procedura podrazumeva donaciju dela jetre: operaciju.

 

Srđan Koljević je filmski scenarista, reditelj i vanredni profesor na Katedri za dramaturgiju Fakulteta Dramskih Umetnosti u Beogradu. Jedan je od najaktivnijih i najnagrađivanijih scenarista u Srbiji i regionu i višestruki dobitnik svih nacionalnih priznanja za stvaralaštvo u oblasti filmskog scenarija.

 

 

Bio je ko-scenarista u filmovima: "Nebeska udica", "Stršljen", "Ubistvo s predumišljajem", "Klopka", a pisao je scenarija za ostvarenja: “Nataša”, “Krugovi”, “Žena sa slomljenim nosem”, “Branio sam Mladu Bosnu".

 

Po sopstvenom scenraiju režirao je dva filma „Sivi kamion crvene boje“ i „Žena sa slomljenim nosem“. Film Sivi kamion crvene boje (2004), dobio je 11 međunarodnih nagrada na 40 festivala, (uključujući i nagradu Ministarstva kulture Nemačke za najbolji film), kao i 13 nagrada na domaćim festivalima.

 

Godine 2007. bio je ko-scenarista filma Klopka, prvog srpskog filma koji je ušao u uži izbor za nagradu Oskar, i prvog srpskog scenarija čija su prava za rimejk otkupljena u Holivudu. Radio je i kao saradnik za međunarodne odnose ispred Jugoslovenske kinoteke.

 

 

makonda-tracker