da li biste je prepoznali?

Te 2003. godine svi su pričali samo o NJOJ, a onda je nestala: Gde je danas i šta radi Cveta Majtanović? (FOTO)

0

Pre skoro 20 godina održano je prvo muzičko takmičenje "Idol" u našoj zemlji, a pobedu je odnela tada 17-godišnja Cveta Majtanović iz Novog Sada. Gde je ona danas i čime se bavi?

foto: printscreen/facebook/romanticlove
foto: printscreen/facebook/romanticlove

Nema ko te 2003. godine nije pratio "Idol" i željno iščekivao da čuje ko će pobediti.

 

Konkurencija je bila velika, a neki od takmičara za koje smo tada navijali su bili Miloš Žikić, Dušan Zrnić, Tatjana Đorđević i Aleksandra Radosavljević. Međutim, pobedu je tada odnela Cveta Majtanović izdvojivši se jedinstvenim imidžom i glasom koji se ne zaboravlja.

 

Bila je pravo osveženje na našoj javnoj sceni i mnogi su joj predviđali uspešnu muzičku karijeru.

Nakon pobede u "Idolu" Cveta je snimila i pesmu "Nisam ista", te se pojavila i na Beoviziji sa pesmom "Iznad nas" što se činilo kao lep početak jedne muzičke karijere.

 

Međutim, kako nažalost obično i biva sa pobednicima muzičkih takmičenja u našoj zemlji, Cveta se potpuno povukla sa javne scene, a danas se uopšte ni ne bavi muzikom. 

 

Da je rešila da odustane od muzike svedoči i jedna od poslednjih izjava koju je dala za srpske medije.

 

Naime, kada su je upitali da li bi se ponovo prijavila za neko muzičko takmičenje, Cveta je bila odlučna. 

– Nedavno sam naišla na Fejsbuk status u kom se jedna osoba pohvalila svojim dosadašnjim učešćima: 3K DUR, Beovizija, Operacija Trijumf, Prvi glas Srbije, X faktor, pitajući se šta je sledeće. Moja prva reakcija bila je: "A da odustaneš?" To je ujedno i moj komentar po pitanju toga.

 

Cveta Majtanović
foto: Youtube/printscreen/Contamination Lab Trento

Mikrofon je zamenila knjigom i okrenula se svom obrazovanju, te je završila master studije iz oblasti inženjerstva i menadžmenta na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu iz oblasti inženjerstva i menadžmenta medija.

 

Kako piše na njenom Instagram profilu, danas radi kao istraživač na Univerzitetu u Trentu u Italiji. 

 

 

makonda-tracker