tuga

"UMRLA MI JE": Poslednja poruka poznate književnice i najbolje prijateljice Gorice Nešović slama srca

0

Čuvena novinarka i spisateljica na dirljiv način se oprostila od jedne od omiljenih žena naše javne scene

foto: Stefan Jokić
foto: Stefan Jokić

Čuvena i obožavana radijska voditeljka Gorica Nešović juče je preminula u 59. godini, a ova tužna vest potresla je mnoge koji su je cenili i započinjali dan uz njen glas i dobro raspoloženje.


Najteže je svakako njenoj porodici i prijateljima, među kojima je novinarka i književnica Jelica Greganović. Gorica i ona bile su bliske prijateljice godinama, sarađivale su u više navrata, između ostalog i na knjizi "Priči nikad kraja", kao i na televiziji.

 

Nakon što je objavljena tragična vest da nas je Gorica napustila, Jelica se oglasila na društvenoj mreži Fejsbuk, gde je objavila njihovu zajedničku fotografiju.


Moje najbolje drugarice više nema. Umrla mi je – napisala je.

 

Gorica Nešović rođena u Beogradu 15. maja 1964. godine, gde je živela i školovala se, a novinarsku karijeru započela je 1982. na Studiju B, gde je radila kao radijska voditeljka. Potom je tokom devedesetih bila voditeljka na kultnom Trećem kanalu, a publici je najpoznatija po dugogodišnjem radu na emisiji "Dizanje", a potom i "Buđenje" s Draganom Ilićem.


Tokom duge i uspešne karijere objavila je tri knjige, a iza sebe je ostavila sina Marka, kog je dobila tokom desetogodišnjeg braka s biznismenom Slobodanom Nešovićem Lokom.

 

 

makonda-tracker