jedan od najboljih

On je uspešan košarkaš, ali i samouki klavijaturista: Prezime Ognjena Jaramaza krije simbolično značenje

0

U toku je Evropsko prvenstvo u košarci, a naša reprezentacija se plasirala u osminu finala bez ijednog poraza.

foto: Instagram/printscreen
foto: Instagram/printscreen

Košarkaška reprezentacija Srbije niže pobede na Eurobasketu, a svojim maestralnim partijama naši košarkaši privlače pažnju svetskih medija.

 

Mi se nećemo baviti sportskim analizama, već životnim pričama naših heroja od kojih se očekuje mnogo na ovom velikom takmičenju. Brojne velike zvezde su u našem timu, a među njima ima i onih o kojima se ne zna toliko.

Jedan od heroja iz senke je svakako Ognjen Jaramaz. On svojom magijom na terenu doprinosi fantastičnoj igri Srbije, ali dosta je toga nepoznatog kada je u pitanju ovaj mladi i talentovani košarkaš.

 

Koliko je Ognjen posvećen, govori i činjenica da pored košarke, on voli i muziku. Jaramaz je samouki klavijaturista, a oni koji su ga slušali kažu da je odličan.

Ono što privlači pažnju kad je u pitanju ovaj košarkaš i što ga čini posebnim i lako pamtljivim je, svakako, njegovo prezime. Jaramaz je jedinstveno prezime kakvo sigurno niste čuli dok Ognjen nije kročio na košarkaški teren i počeo da niže uspehe najpre za Partizan.

Košarkaš je jednom prilikom otkrio odakle vodi poreklo to prezime, kao i koje je njegovo pravo značenje.

 

- To znači nevaljalac, zlikovac. Turska reč, koristila se za uskoke i hajduke. Moji preci su zadržali taj naziv kao prezime, a bilo je Malešević pre toga - pojasnio je on.

 

 

makonda-tracker