DA LI STE ZNALI?

Zbog jednog gesta postao je HEROJ nacije: Vasilije Micić, jedan od naših najboljih košarkaša, sve pobede posvećuje njoj

0

U toku je Evropsko prvenstvo u košarci, a naša reprezentacija je odlično započela takmičenje na kom imamo velika i realna očekivanja.

foto: Instagram/printscreen
foto: Instagram/printscreen

Vasilije Micić je jedan od najkorisnijih igrača u našoj reprezentaciji, a njegova požrtvovanost i talenat su neosporni. Naciju je osvojio odavno, posebnim gestom, kada je uprkos svemu, igrao za Srbiju.

 

Vasa je najbolji košarkaš Evrope, a njegove nestvarne partije su nas podestilo na Svetsko prvenstvo u Kini 2019. godine kada je ostao uz reprezentaciju iako mu je majka Vesela iznenada preminula.

- Mirne glave sam doneo odluku da ostanem sa reprezentacijom, to je i ona želela. Saigrači su bili zatečeni kada sam tog dana primio vest, nisu ni imali predstavu koliko je stanje ozbiljno. Nisu ni mogli da imaju, jer nisam mnogo pričao o tome. Sale Đorđević mi je rekao: „Idi kući“. Rekao sam mu da ne želim i otišao sam u sobu. Želela je da igram. Mislim da sam doneo pravu odluku - izjavio je Micić tada.

Svaku osvojenu titulu Vasa proslavlja sa prstom uperenim ka nebu, a na jednoj takvoj fotografiji je u opis kratko stavio "hvala ti, majko". Vasa često deli fotografije iz detinjstva sa majkom i pokazuje koliko mu ona i danas nedostaje.

Inače, Vasilije Micić je rođen u Loznici 1994. godine, pored košarke, voli i da skija, a njegova najveća podrška je upravo njegova porodica i sestra Nina, koja je profesionalan snouborderka.

 

 

makonda-tracker