opa

Zovu ga Lepotan, a njegovoj ženi Evropa zavidi: Ko je Pedro Sančez, zgodni premijer Španije

0

Kao mlad je trenirao košarku, a sada se rekreativno bavi atletikom. 

foto: EPA/Chema Moya
foto: EPA/Chema Moya

Pedro Sančez je španski ekonomista i političar koji je na dužnosti premijera Španije stupio 1. juna 2018. godine. Školovao se i u Briselu, gde je 1998. godine stekao diplomu u oblasti politike i ekonomije, a četiri godine kasnije je i doktorirao.

 

Pored te funkcije on je i generalni sekretar Španske socijalističke radničke partije po drugi put, nakon što je osvojio liderske izbore u junu 2017.

 

Na čelu ove partije je od 2014. godine, a tu poziciju je osvojio kao neznanac. Pomenuta partija ukazala mu je poverenje jer je najavio velike promene. Međutim, imao je sitne probleme 2015. i 2016. godine, ali mu je Kralj Felipe VI 2016. godine poverio mandat za sastav vlade, ali nije uspeo da dobije poverenje parlamenta. Tek 2018. godine uspeva da oformi vladu. 

 

Pedro Sančez
foto: EPA/ JAVIER CEBOLLADA

 

Pored njegovog turbulentnog političkog života, on je u evropskim i svetskim medijima prisutan zbog atraktivnog izgleda. Ima 50 godina i visok je oko 190 centimetara, a ima i šarmantni nadimak Lepotan (el Guapo). Zanimljivo jeste i to da ga žene širom sveta upređuju sa Džordžom KlunijemKerijem Grantom

 

Pedro Sančez
foto: EPA/POLAND OUT

 

Ono što je poznato jeste da on trenira rekreativno atletiku, a kako se zna u mladosti je igrao i košarku. 

 

Pedro Sančez
foto: EPA/EMILIO NARANJO

 

Od 2006. je u braku sa Marijom Bergonjom Gomes Fernades sa kojom ima dve ćerke - Kalotu i Ainhou. 

 

1 / 5 Foto: EPA/ANDY RAIN

 

 

 

 

 

makonda-tracker