ona ne odustaje

Veruju da je u Srbiji i da je imao 19 IDENTITETA! Tamara Eklston nudi nagradu za hapšenje Srbina koji ju je opljačkao

0

Budući da očajnički želi da vrati svoju imovinu, popularna naslednica Bernija Eklstona nudi četvrtinu vrednosti svega što joj je ukradeno

foto: David Parry / PA Images / Profimedia
foto: David Parry / PA Images / Profimedia

Poznata bogatašica Tamara Eklston pre tri godine je bila žrtva velike pljačke, kada je iz njenog doma u Londonu ukraden nakit u vrednosti čak 26 miliona evra, a tamošnji mediji proglasili su ovo najvećom pljačkom u istoriji Velike Britanije.


Kako sada piše Bi-Bi-Si, ćerka Bernija Eklstona rešila je da ponudi nagradu onome ko pomogne u hvatanju lopova i, štaviše, ako joj bude vraćen njen nakit, spremna je da da kao nagradu čak 25 odsto vrednosti svega.


Ako ste vi izvor, dobićete nagradu. Toliko je jednostavno. S obzirom na to da je ukupna vrednost ukradenih predmeta 26 miliona funti, to znači da je to nagrada od šest miliona funti za bilo koga ko može da pomogne da vratim ono što mi pripada — istakla je Tamara Eklston na Instagramu.

 

Kako su ranije pisali britanski mediji, ustanovljeno je da iza pljačke stoje Jugoslav Jovanović, Alesandro Malteze i Alesandro Donati, koji su priznali krivicu za teške krađe počinjene između 29. novembra i 18. decembra 2019. godine, dok je Jovanović priznao i da je između 10. decembra 2019. i januara 2020. godine prao novac i pokušao da proda ukradene stvari.

 

 

On je krajem prošle godine osuđen na 11 godina zatvora, dok su Malteze i Donati osuđeni na osam godina i devet meseci.


Međutim, nedostaje poslednji deo slagalice — Danijel Vuković (44), četvrti član ove bande, koji i dalje nije priveden pravdi, a Bi-Bi-Si piše da se on verovatno u Srbiji, dok je pre manje od nedelju dana ovaj portal preneo da Srbija odbija da izruči Vukovića budui da su Ujedinjeno Kraljevstvo i Srbija 1990. godine potpisali sporazum po kom ove zemlje mogu odbiti međusobne zahteve za ekstradiciju.

 


Bi-Bi-Si dalje navodi da su oni istragom utvrdili da Danijel Vuković koristi najmanje 19 lažnih identiteta, kao i da italijanske vlasti kažu da je njegovo ime Alfredo Lindli, dok je u dokumentima iz Srbije on Ljubomir Romanov.

 

Ovaj čovek misli da može da odjaše u zalazak sunca sa svim plenom od pljačke moje porodice i mene. Ne tako brzo. Ne samo što  je on jedan od muškaraca koji su upali u moj dom 13. decembra 2019. već je bio i i organizator provale, a jedini je koji još nije uhapšen — istakla je ogorčena Tamara i istakla da njen suprug Džej Ratland i ona ne žale novac da on bude uhapšen. — Sa zadovoljstvom ću platiti nagradu za vraćanje mog ili Džejevog ukradenog nakita i za hvatanje i krivično gonjenje Danijela Vukovića.

 

 

makonda-tracker