iskren je

"Imao sam 14 godina...": Aco Pejović se prisetio perioda kada je morao da napusti porodični dom u Prijepolju

1

Ispričao je zbog čega je morao da ode iz svoje kuće. 

foto: Zorana Jevtić
foto: Zorana Jevtić

Pevač Aco Pejović od malena je pokazivao veliki talenat i interesovanja za muziku, a upravo to su prepoznali njegovi roditelji koji su ga upisali u muzičku školu. Međutim, jedina opcija je bila da u Podgorici ide u školu jer u Prepolju to tada nije bilo moguće. 

 

Sada se prisetio perioda kada je boravio u đačkom domu sa 14 godina gde uslovi nisu baš bili zadovoljavajući. 

 

Imao sam 14 godina i to je za mene negde bio mučan periodu. Bio sam u đačkom domu koji je bio oronuo, hladan, sa sobama gde je bilo po šestoro, sedmoro ljudi i zajednička kupatila. Ali Bože moj, sve zbog muzike — prisetio se Pejović tog perioda, a ona se prisetio i osećaja koji je imao kada je odlazio od kuće. 

 

 

Nisam plakao ali su mi noći bile teške. U gradu si gde nikoga ne znaš, ali apsolutno nikoga. Stresno je bilo jer sam bio klinac. Treba da se snađeš, da izguraš tu priču zbog koje si došao — rekao je pevač.

 

Kako navodi, uživao je kada vikendom vreme provodi kod majke i oca. 

 

Možda sam jednom mesečno uspevao da odem kući. Radovao sam se maminoj kuhinji, nisam mogao da nosim hranu u dom jer nije bilo mesta gde da je držim. Baš je bilo kao u vojsci. Sećam se da je majka nakon što me je posetila tamo jednom prilikom, otišla kući u suzama. Onda se posle deset dana otac pojavio i rekao: ”Moram da ti promenim dom. Majci se ne sviđa u kakvim uslovima živiš — ispričao je Aco u emisiji ”Iz profila”.

 

 

makonda-tracker