jeste li zanli?

Bezočna LAŽ mu je umalo uništila život: Slavni dizajner se zbog nemilosrdne spletke jedva vratio s dna

0

Sve dok se nije pojavio u emisiji mnogi su mislili da on stoji iza strašnih reči. 

foto: EPA/: EUGENE GARCIA
foto: EPA/: EUGENE GARCIA

Jedan od najpoznatijih dizajnera Tomi Hilfiger koji je postao prepoznatljiv po komadima koje kreira za muškarce, ali i za žene u jednom trenutku se našao u centu skandala kada ga je jedan trač skoro pa koštao karijere. 

 

Sve je desilo 1996. godine, kada je internetom počeo da kruži mejl u kojem je pisalo:

 

— Siguran sam da su mnogi od vas videli nedavnu epizodu "The Oprah Winfrey Show-a" u kojoj je Tomi Hilfiger bio gost. U emisiji, Opra ga je pitala da li je zaista rekao ovu izjavu: "Da sam znalo da će Afroamerikanci, Latinoamerikanci, Jevreji i Azijati kupovati moju odeću, ne bih je učinio tako lepom. Voleo bih da ti ljudi ne kupuju moju odeću jer je ona namenjena belcima više klase. Njegov odgovor Opri bio je "Da", nakon čega ga je odmah zamolila da napusti šou.

 

Nakon toga se desio veliki problem, odnosno svi su poverovali u ovo, pa su kupci širom sveta počeli da se rasipaju. 

 

Međutim, istina je dosta drugačija. Opra je zapravo tomija ugostila samo jednom i to 2007. godine, kada je i sama demantovala da je on izgovorio tako nešto. 
 

— Moja bi deca dolazila iz škole i govorila mi: "Tata, idem u školu s dječakom koji je Jevrejin i kaže da ga ti ne voliš". Srce me bolelo — rekao je tada kod Opre.

 

Tomi Hilfiger
foto: EPA/VICKIE FLORES

 

Ispod Jutjub klipa iz Oprine emisije u kojoj se pojavljuje Tomi gde oni demantuju informacije iz mejla nizali su se brojni komentari kupaca koji upravo zbog pomenutog sadržaja mejla nisu kupovali njegovu odeću. 

 

— Sećam se kada sam čuo ovaj trač u srednjoj školi kasnih devedesetih. Od tada nisam kupio ništa u vezi sa tim brendom. Drago mi je što sam ovo sada video. Izgleda da mogu da kupim majice svojoj deci", "Zbog ovog trača nisam kupio ništa njegovo više od deset godina", "25 godina kasnije saznajem da ovaj trač nije istina — samo su neki od komentara ispod klipa.

 

 

makonda-tracker