prva dama u javnosti

Tamara Vučić o privatnom životu: Otvoreno govorila o porodici, ali i načinu na koji odgaja sina Vukana

0

Prva dama Srbije otvoreno je govorila o životu i porodici koju ima sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem

foto: Radule Perisic/ATAImages
foto: Radule Perisic/ATAImages

Supruga predsednika Srbije, Tamara Vučić odlučila je da progovori o porodici, ali se dotakla i odgajanja sina Vukana.

 

- Volim aktivan odmor i uvek se trudim da baš tako planiram putovanja. Ovog leta prvi put želim da malo drugačije provedem nekoliko dana. Verovatno godine čine svoje. (smeh) Iskreno, osećam da mi treba pauza, utišan telefon, bez mejlova i vesti. Pretpostavljam da se većina ljudi tako oseća, posle svih izazova u poslednje dve godine. Nadam se da ćemo uspeti da izdvojimo nekoliko dana za porodično putovanje, uopšte nije važno gde. Planina, selo, volela bih i neko morsko okruženje, posebno zbog sina - rekla je ona za Hello magazin.

 

 

Takođe, dotakla se i putovanja i odmora.

 

Svakome prija da se bar nakratko izmesti, promeni okruženje, atmosferu. Volim toplo vreme, leto mi prija. Kada smo već kod aktivnog odmora, prošle godine sam se podsetila šta znači biti planinar i popela se na vrh Rtnja. Za nekoga je to možda lagani poduhvat, ali meni je bio važan jer me je podsetio na detinjstvo. Od rođenja sam član Planinarskog društva Gučevo iz Loznice, pod uticajem roditelja, pre svega oca. Ali, voda je, ipak, ta koja znači život i donosi neku vrstu mira.

 

S obzirom na to da je zaposlena u Ministarstvu spoljnih poslova, u opisu posla su joj česta putovanja. Tada joj ne pada lako da se odvoji od sina.

 

Tamara Vučić
foto: Radule Perisic/ATAImages

 

‒ Trudim se da ta putovanja budu što kraća i svakako ne suviše česta. I zaista, u poslednjih nekoliko meseci nisu. Pred svaki put najvažniji je odgovor na samo jedno Vukanovo pitanje: ,,Koliko noći spavam i ti dolaziš?”

 

Iako je i te kako zaposlena, kaže da je organizovana i da sve stiže na vreme.

 

Nastojim da obaveze završavam u kontinuitetu u prvom delu dana, a posle se presvlačim u udobnu haljinu ili trenerku. Tada sam pravo dete sa svojim detetom.

 

Dete je još malo tako da su pred njim tek izazovi.

 

Tamara Vučić
foto: Zorana Jevtić

 

Znate li šta je on odgovorio mojoj majci, a svojoj baki, na slično pitanje jednom prilikom: “Vukan u školu? Neće skoro...” Bez šale, Vukan je predškolskog uzrasta i pred nama je izazov početka formalnog obrazovanja. Moram da priznam da tim povodom imam malu nelagodu u stomaku. Ali, sve je to tako prirodno i normalno. Važna i velika promena u njihovom životu, ali i u životu roditelja. Uvek kada me preplave emocije, duboko udahnem i pratim svoj osećaj. I, što je najvažnije, primenjujem jednostavan princip – korak po korak. Biće to sve kako treba... Vukan je jedno pametno i tvrdoglavo dete, pregovarački nastrojeno - kaže ona za Hello.

 

U vaspiranju, njoj i njenom suprugu najvažnija je ljubav.

 

Tamara Vučić
foto: Marina Lopičić

 

I Aleksandar i ja pružamo mu mnogo ljubavi i pažnje. Pokazalo se da dete koje dobija više nežnosti u najranijem periodu kasnije u životu bude inteligentnije i otvorenije. Mi smo taj period produžili u beskonačno. (smeh) Deci treba ljubavi, uz nju će sve ostalo lako naučiti i steći.

 

 

makonda-tracker