SUMNJA SE NA TERORIZAM

Nije ni slutila da će doživeti tako nešto: Sara Jo se oglasila nakon STRAVIČNOG NAPADA u Oslu gde je nastupala kao gost

0

Pevačica Sara Jo je trebalo da nastupa na Oslo Prajdu, međutim zbog strašnog napada u kom su dve osobe izgubile život, sve je otkazano.

foto: Nemanja Nikolić
foto: Nemanja Nikolić

Jutros nas je iznenadila vest da je u norveškoj prestonici došlo da napada za koji se sumnja da je teroristički, a izvršilac je Norvežanin iranskog porekla.

 

Napad se odigrao kod LGBTK bara uoči parade ponosa koja je trebalo da se održi. Dve osobe su nažalost poginule, a među prisutnima koji su bili u centru ovog zločina je i naša pevačica Sara Jo koja se sada i oglasila.

 

- Vest nas je potpuno ostavila zatečene. Samo dan ranije smo prisustvovali događaju i ne bismo nikad pomislili da bi tako nešto moglo da se desi. Malo je reći da smo moji saradnici i ja potreseni. Strašna i surova je činjenica da ovakvi događaji podsećaju neke ljude koliko je važno biti glasan kada su u pitanju ljudska prava i borba protiv nasilja. Duboko se saosećamo sa porodicama žrtava - rekla je pevačica za Telegraf.

Jedan od mesta zločina je i London Pab, koji je poznatiji kao popularni gej bar i noćni klub. Prilikom pucnjave, povređeno je više od 20 osoba, od kojih neke imaju i teže telesne povrede.

 

- Video sam čoveka kako dolazi sa torbom. Uzeo je oružje i počeo da puca - reči su jednog očevica.

 

Prema navodima policije, uhapšeni počinitelj je od ranije poznat, ali zbog lakših krivičnih dela, pa je ceo ovaj slučaj sada pod istragom.

 

 

makonda-tracker