ne krije istinu

Dugo se priča da se zove — Razija: Otkriveno pravo ime pevačice Anabele Atijas

3

Od početka karijere pevačicu prati glasina da se predstavlja umetničkim pseudonimom

foto: Dragana Udovičić
foto: Dragana Udovičić

Nekadašnja članica grupe Fanki Dži Anabela Atijas (47) proslavila se tokom devedesetih, kada se sa bivšim suprugom Gagijem Đoganijem bila jedna od vodećih zvezda domaće dens muzike.


Od tada do danas, znamo je uglavnom kao Anabelu, a po razvodu s denserom s kojim je dobila ćerke Lunu i Ninu, Anabela je vratila svoje devojačko prezime Bukva. Međutim, posle udaje za Andreja Atijasa postala je Anabela Atijas.

 

Godinama se u javnosti pojavljuju spekulacije da je Anabela samo pseudonim kojim se pevačica predstavlja, kao i da je njeno pravo ime Razija.


Međutim, pre nekoliko godina pevačica je na društvenoj mreži Instagram podelila fotografije svog prvog pasoša, iz vremena kada je bila tinejdžerka, na kom se vidi da je njeno ime i tada bilo — Anabela.

 

 

A post shared by Anabela Atijas (@anabelci) on

 

A post shared by Anabela Atijas (@anabelci) on


Pevačica je, inače, rođena u Goraždu, a kao i svi ljudi s prostora Bosne i Hercegovine tokom devedesetih godina je proživljavala sve strahove rata.

 

Tokom razgovora u jednom rijalitiju, pevačica je ispričala da su okolnosti bile takve da je punoletstvo proslavila u – izbegličkom kampu, a da se njena majka, koliko je mogla, potrudila da obeleži ovaj važan datum.

 

1 / 8 Foto: Antonio Ahel/ATAImages


U izbegličkom kampu. Taj 18. rođendan, da nije bio rat. Svi zamišljaju svojoj deci 18. kako bi to bio lep rođendan. Ja nikog nisam imala sem mame i sestre od 7 godina, izbeglički kamp, sve nepoznati ljudi, izbeglice – prisetila se Anabela.


I muzika? – upitao ju je jedan sagovornik.


Ma, ne! Znaš kako izgleda izbeglički kamp? Kao zgrada s puno soba. Svako je imao svoju sobu, jedna porodica – jedna soba. I zajednička sala gde se gleda TV – objasnila je.

 

 

makonda-tracker