IMA I ONIH IZ SRBIJE

Nije samo Džoni Dep: Ovo su 8 NAJKONTROVERZNIJIH sudskih sporova DOMAĆIH I STRANIH zvezda - neke od njih DOBRO ZNATE

0

Neke svetske, ali i domaće zvezde poznatije su po  sudskim sporovima nego po talentima.

 

Ana Nikol Smit

 

Bivša Plejboj manekenka je uvek bila u centru pažnje medija zbog svog divljeg ponašanja, a kada se udala za naftnog tajkuna, J. Hauarda Maršala II, 6 decenija starijeg od nje, spekulisalo se zašto je to učinila.

 

Njihov brak je okončan kada je Maršal umro i tada je počela čuvena sudska bitka između Ane i tajkunovog sina E. Pirsa Maršala. Ana je tvrdila da je Maršal obećao da će je obezbediti putem poklona iz fonda.

 

Ana Nikol Smith
Ana Nikol Smithfoto: Profimedia

 

Ipak, jedini pravi naslednik je bio njegov sin, jer u testamentu nije bilo navedeno ništa od imovine što bi pripalo njegovoj mladoj udovici.

 

Slučaj nikada nije rešen zbog prerane smrti E. Pirsa, a potom i Ane. Verovatno će Anina ćerka pokrenuti slučaj protiv supruge E. Pirsa kada bude dovoljno odrasla da može da se nosi sa time.

 

Roman Polanski

 

Ovaj filmski reditelj rođen u Poljskoj dobio je nekoliko nagrada, uključujući Oskara za najbolju režiju za film "Pijanista". Polanski se prvi put pojavio na sudu nakon ubistva njegove mlade, trudne supruge od strane bizarne porodice Menson.

 

Tejt je bila samo jedna od mnogih žrtava koje su ubili drogirani ludi tinejdžeri po nalogu Čarlsa Mensona. Nakon što je suđenje završeno, život se činio kao da se nikada neće vratiti u normalu za bilo koga koga je dotakla porodica Menson.

 

Roman Polanski
Roman Polanskifoto: Profimedia

 

Godine 1977. Polanski je uhapšen zbog seksualnog napada na 13-godišnju devojčicu u Los Anđelesu. On je priznao krivicu za nezakonit seksualni odnos sa maloletnikom, a zatim se vratio u London kako bi izbegao kaznu. Živi u egzilu, još uvek snima filmove i prima Oskare.

 

Vudi Alen

 

Jedan od najodvratnijih razvoda u istoriji bio je između Vudija Alena i Mije Farou. Tokom brakorazvodnog postupka ispostavilo se da je Alen bio pedofil i da je izlazio sa svojom pastorkom Sun Ji od njene 14. godine.

 

Vudi Alen
Vudi Alenfoto: Profimedia

 

U razvodu je Farou dobila starateljstvo nad troje preostale dece. Alen je nastavio da se viđa sa Sun Li i oni su se na kraju venčali.

 

Zoran Marjanović 

 

Jedan od najgnusnijih događaja koji je uzburkao javnost u Srbiji svakako je ubistvo mlade pevačice Jelene Marjanović. Ona je jednog jutra otišla na trčanje sa svojim suprugom Zoranom i maloletnom ćerkicom.

 

Prema navodima njenog supruga, Jelena je tog kobnog 2.aprila 2016. godine otišla da trči na nasipu u borčanskom naselju Crvenka, a njih dvoje su se šetali. Jelena je posle trčanja trebalo da dođe kući, a da potom zajedno idu u posetu Zoranovoj majci.

 

Zoran Marjanović
Zoran Marjanovićfoto: Zorana Jevtić, Damir Dervišagić

 

Kada je prošlo izvesno vreme, a on je primetio da je nema dao u potragu za njom. Umesto svega toga, sutradan, u nedelju, 3. aprila u kanalu nedaleko od nasipa pronađeno je njeno unakaženo telo.

 

Obdukcija je pokazala da nije silovana, a da je usmrćena između 16.30 i 17 sati tupim predmetom sa kojim joj je zadato oko 20 udaraca po glavi i telu. Utvrđeno je da se mesto zločina nalazi između 50 i 100 metara od lokacije gde je pronađeno telo.

 

9. februara 2018. godine, Više tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Jeleninog supruga Zorana Majanovića. Sudski proces je prolazio kroz više faza, a Zoran Marjanović je na slobodi već skoro 5 godina. Ovaj slučaj još nije rešen, a ubica mlade žene je i dalje na slobodi.

 

Suđenje između Jelene Karleuše i Cece Ražnatović

 

Dve poznate pevačice, Jelena Karleuša i Svetlana Ceca Ražnatović često se nađu u žiži javnosti zbog dugogodišnjih sudski procesa koji vode jedna protiv druge.

 

Ceca i Jelena Karleuša
Ceca i Jelena Karleušafoto: Antonio Ahel/ATA Images

 

Ceca i Jeca, godinama unazad vode sporove zbog povrede časti i uvreda, a čest je slučaj da tužbu prati kontra tužba, pa nekako sve deluje kao da suđenja večno traju.

 

Slučaj profesora Mike Aleksića

 

Poznati profesor glume, Miroslav Mika Aleksić optužen je za seksualno zlostavljanje svojih bivših učenica, među kojima je i glumica Milena Radulović.

 

Ona se prva odlučila da u javnosti progovori o torturi koju je preživela u školi glume kod pomenutog profesora, a za njom je to učinilo još nekoliko njenih koleginica.

 

 

Profesor Mika Aleksić je negirao postojanje bilo kakvog krivičnog dela, a suđenje je još u toku.

 

 

makonda-tracker