JEDVA SU PREŽIVELE

"Bojana se NIČEGA ne seća, ima šavove i spolja i iznutra": Radmila Živković doživela STRAVIČAN UDES sa ćerkom

0

Radmila Živković je ime uz koje vezujemo velike uloge, a malo je poznato da je glumica doživela veliku traumu koja zamalo da postane tragedija.

foto: Damir Dervišagić
foto: Damir Dervišagić

Radmila Živković je deo stare generacije naših najboljih glumaca, a njena ćerka Bojana Bambić je takođe krenula maminim stopama.

 

Glumica je svojevremeno ispričala traumatučnu situaciju koju je doživela sa ćerkom u Crnoj Gori, kada su se vraćale sa jednog gostovanja u Budvi.

 

- Sve se desilo iznenada. Moja ćerka Bojana i ja bile smo u taksiju kada je na nas kolima naleteo taj čovek. On je u krivini prešao na našu stranu preko pune linije i pri velikoj brzini zakucao se u naše vozilo. Mi smo išli 28 kilometara na sat, taksista je vozio u drugoj brzini, a taj čovek koji nas je udario nije poštovao saobraćajne propise i kretao se prebrzo. Pritom je sve vreme razgovarao telefonom, to sam videla jer sam sedela napred. Pojas i vazdušni jastuci spasli su mi život, ali i slomili rebra. Potpuno smo razvaljene - ispričala je Radmila tada.

 

Njena ćerka Bojana je prošla mnogo gore u ovoj situaciji.

 

- Bojana je sedela pozadi i ničeg se ne seća. Ima potres mozga, polomljenu gornju vilicu, izbijene zube, isečenu usnu, desni su joj pokidane, sva je naduta, ima šavove spolja i iznutra… Pretrpela je ozbiljne stresove i traume. Rekli su nam da će kost najmanje šest meseci morati da zarasta, a posle ćemo videti šta može da se uradi. Smeštena je u Risnu jer su tamo neurolozi, dok sam ja zbog polomljenih rebara primljena u Kotoru. Izašle smo iz bolnice prošle srede i sada smo do daljnjeg u Tivtu. Moramo da idemo u Podgoricu gde mojoj ćerki treba da se uradi maksilofacijalni snimak. Obe primamo injekcije protiv bolova i pijemo antibiotike. I ja i Bojana imamo modrice po celom telu. Postavljene su mi trake preko grudi i leva rebra su mi pukla, dok mi je grudni koš potpuno nagnječen. Mogu samo do toaleta i nazad. Dobro je da smo izvukle žive glave, to je najvažnije - rekla je svojevremeno glumica.

 

Radmila i Bojana su tek nakon izlaska iz bolnice saznale ko je krivac za stravičnu nesreću. U pitanju je bio izvesni ruski inženjer naftne industrije Ruske federacije, a glumicu je pogodilo to što se, iako je kriv, nije interesovao za zdravstveno stanje nje i njene ćerke. 

 

 

makonda-tracker