životna borba

Doktorka je rekla: "JA SE OVE ŽENE BOJIM!" Poznata pevačica iskreno o borbi sa 3 RAZLIČITA KARCINOMA

0

Poznata pevačica Nada Obrić je prežiela čak tri različita karcinoma, a sada je sa puno emocija ispričala detalje svoje borbe sa bolesti.

foto: Printscreen/Premijera
foto: Printscreen/Premijera

Pevačica narodne muzike Nada Obrić je prvo imala ginekološki karcinom, zatim melanom, a posle njega i karcinom bešike. Ona ističe da joj je intuicija oduvek bila najveći saveznik.


- Ja sam naučila da slušam organizam, da pratim znake i to je bilo i ovaj poslednji put. Videla sam da nešto nije u redu, pritom ne znam šta nije u redu ali videla sam da nešto oko bešike, nije u redu. Otišla sam na pregled, insistirala na skeneru, i onda je utvrđeno da imam ranu na bešici i to je operisano jednom, posle toga još jednom, posle toga još jednom i četvrti put je operacija trajala sedam i po sati. Sada sam skoro bila na kontroli - hvala Bogu, pobeda - izjavila je jednom prilikom pevačica u emisiji RTS Ordinacija.

 

Obrićeva je rekla da lekari ispočetka nisu iznosili sumnje na karcinom, a da ni ona sama nije znala da precizira šta oseća, samo je znala da nešto nije u redu. Otkrila je i svoje iskustvo sa hemioterapijom.


- Nakon prvog karcinoma koji sam imala '99. godine, imala sam 26 zračenja, a sada sam imala osam hemoterapija i onkolog, doktorka koja me je vodila u tim hemioterapijama, rekla je sestri koja radi s njom: "Ja se ove žene bojim", a zgranuta sestra je pitala: "Zašto, pa ona je baš divna žena". Kaže doktorka: "Ne, ne, ja se nje bojim, ona dolazi na hemioterapije i kad odlazi sa hemioterapije kao da dolazi na kafu" - ispričala je Nada.

 

Kaže da je snagu nalazila u deci, a da su se oni trudili da sakriju od nje svu brigu i strah koji su osećali, pa čak i to da su joj prognozirali maksimalno dva meseca života.

 

- Ja sam rekla deci tad, bila sam sigurna da ću da umrem. Ta borba i u njima i u meni je u stvari pomogla i njima i meni.


Kao izuzetan momenat u borbi navela je poruku koju joj je tada napisala unuka, a koju Nada čuva i danas kao uspomenu.

 

Nada Obrić je na kraju apelovala na sve da slušaju svoje telo i da obavezno odlaze kod lekara na redovne preglede. 

 

 

makonda-tracker