jaka žena

Bori se kao svaka samohrana majka — pošteno: Milica Dabović poslala emotivnu poruku za svoj 40. rođendan (FOTO)

3

Dabovićeva je oduvek isticala velikim srcem, neustrašivošću i marljivim radom, a otakako je postala majka niko je ne može navesti da se oseća neraspoloženo i bez energije.

foto: Instagram Printscreen
foto: Instagram Printscreen

Poznata košarkašica Milica Dabović nedavno je proslavila 40. rođendan u krugu najmilijih, a osmeh na lice uvek joj vrati naslednik Stefan koji ju je naučio šta znači istinska ljubav i emocija.

 

Ova lepa plavuša poznata je po zavodljivosti, snažnoj energiji i harizmi, a na važan datum u svom životu sa pratiocima na Instagramu podelila je svoja najdublja osećanja i odluke.

 

Razmišljam o godinama koje su protekle tako brzo, ne dozvoljavajući mi da imam vremena da bolje razmislim o svojim odlukama. Kada ste profesionalni sportista, vama je glavni cilj da date svojoj zemlji najbolje, da izdejstvujete pobede kojima ćete ugled jedne zemlje povećati u svetu. U takvim situacijama sebe zanemarite. I kada bih se opet rodila mnogo toga bih opet uradila ili ne bih uradila nista. Znam da me mnogi osuđuju kada se slikam na način koji se ne uklapa u vrednosti patrijarhalnih porodica. Ja nikom nisam nanela štetu ni jednom svojom fotografijom. Nisam nanela štetu ni jednom svojom objavom. Gradim svoj svet, borim se kao svaka majka koja samostalno odgaja dete, svom snagom vlastitog srca — počela je ispovest košarkašica i nastavila.

 

 

Borim se ne osuđujući ljude oko sebe, ne ismejavajući ih, i bez neprijateljstva ako mi se nešto ne dopada. Ponosna sam na sve postignuto. I na pobede i na poraze. Moj život je takav kakav jeste, iskren, otvoren i veliki. Veliki zato što praštam, volim, i opstajem u ovom vremenu. To sam ja! Rođendan. Kako velika reč! 40. Moj svet je sa Stefanom postao potpuno drugačiji, i ja sam postala drugačija. Za svoje dete i sebe se oduvek borim potpuno sama. Nikada nisam imala oko sebe stručnjake, dadilje, savetnike. Iskrena, takva kakva jedino i umem da budem, tu sam, sa svim svojim pobedama i porazima. Zahvalna životu koji živim, u svakom danu u kojem dišem, volim, i osećam ljubav. Otvaram još jednu godinu i nazdravljam! Živeli — završava Milica.

 

Milica Dabović
foto: Nemanja Nikolić

 

 

 

makonda-tracker