zanosna brineta

"Kroz obuke sam shvatila svoje nedostatke": Lepa Anja je nova MIS Srbije, a ovo smatra ključnim za uspeh

2

Radićeva ističe da je porodica verovala u njen uspeh, a onda je istakla šta je najvažnije pored lepote.

foto: Instagram Printscreen
foto: Instagram Printscreen

Beograđanka Anja Radić ponela je titulu miss Srbije na nedavno održanom takmičenju u Egiptu, a ova lepa brineta ima tek 21 godinu, a studira Fakultet za projektni i inovacioni menadžment i smatra da su znanje i obrazovanje neophodni za svakoga, pa i za misicu.

 

Stoga je istakla kada joj se rodila želja za takmičenjem.

 

Oduvek su me privlačili izbori lepote jer, kao sto naša Vesna de Vinča kaže, "lepota će spasti svet". Vrlo sam znatiželjna i upravo iz tog razloga sam odlučila da se prijavim. Lepota jeste ulazna karta, ali mis mora da bude kompletna osoba. Ona mora da postane uzor, da je vode visoki ciljevi i da promoviše prave vrednosti — objašnjava Radićeva i dodaje kada se prvi put prijavila za ovo takmičenje.

 

Prvi put sam se prijavila 2019. godine. Pobedila sam na polufinalnom takmičenju i samim tim se plasirala u top 20 i postala finalistkinja izbora za mis Srbije. Kroz pripreme i obuke sam shvatila svoje nedostatke, puno sam radila na sebi i uz zajednički trud i veru u sebe prijavila sam se opet 2021. godine. Rekla sam sebi da nema odustajanja. Kada sam došla u kompaniju da se prijavim po drugi put, prvo pitanje mojih mentora je bilo: "Anja, da li si spremna da izgubiš?" Ja sam na to odgovorila: "Spremna sam, ali sam još spremnija da se borim." Upravo to me je dovelo do ove pozicije —  kaže s ponosom Anja i dodaje da je obrazovanje veoma važno za jednu misicu.

 

Smatram da svaka devojka treba da stavi obrazovanje na prvo mesto jer upravo to kompletira njenu ličnost. Živimo u vremenu gde se akcenat stavlja na pogrešne stvari, mladi nemaju empatije niti želju za usavršavanjem, lepo ponašanje i kućno vaspitanje su postali prava retkost. Kako je naš veliki glumac Nebojša Glogovac govorio: "Dobrota je prezrena, odnosno obezvređena. Sve te uzvišene i neopipljive vrednosti ljudskog duha poput hrabrosti, poštenja, vernosti, bezuslovnog prijateljstva i ljubavi danas su ismejane i nisu popularne.

 

 

Ove godine je takmičenje za mis Srbije održano u Egiptu, u Šarm el Šeiku, te dočarava zbog čega je u pitanju ta lokacija.

 

— Na žalost, zbog epidemioloških mera, izbor za mis Srbije prvi put se održao van granica naše zemlje. S obzirom na situaciju koja nas je sve zadesila, smatram da je neverovatno što je kompanija "Mis Ju" uspela da odvede veliki tim koji broji 52 člana i organizuje dva velika događaja upravo u Egiptu: finale izbora za mis Srbije i Srpske dane mode u Egiptu. To je velika razmena turističkih potencijala jer smo predstavili deset gradova Srbije i deset znamenitosti Šarm el Šeika. Ja sam predstavljala našu prestonicu, u kojoj su snimljeni najčuveniji simboli Beograda, poput Narodnog muzeja, Hrama Svetog Save, Pobednika, Kalemegdanske tvrđave i drugih.

 

Anja ističe da je bitan x faktor, te da nije dovoljno da se ponosimo lepim licem tokom takmičenja.

 

Najbitniji su energija i način na koji iznosite svoju lepotu. Mis mora da ima znanje o sportu, kulturi, istoriji i da je vode prave vrednosti, poput obrazovanja i humanosti. Ona mora da bude kompletan paket. Ono što mnogi ne shvataju jeste da je lepota relativna stvar. Za ovaj tip takmičenja bitan je i karakter i kakav ste čovek — završava ova čarobna brineta.

 

 

 

 

makonda-tracker