nezaboravno

Indijanska nošnja, malena "puška" i nevine oči deteta: Jelena Stupljanin podelila divnu uspomenu iz detinjstva (FOTO)

1

Te 1984. godine se dobro seća, naročito jer ju je baka redovno vodila na interesantne manifestacije i druženja, a maskiranje je bilo neizostavni deo.

foto: Instagram
foto: Instagram

Darovita dramska umetnica Jelena Stupljanin neretko sa publikom putem društevnih mreža deli detaljesvog života, profesionalne uspehe i odluke, ali i divne uspomene koje nikada neće zaboraviti, te se ovog puta prisetila trenutaka iz detinjstva, kada je sa bakom boravila u Soko Banji.

 

Tada je bila simpatična devojčica koja je odevena u malenu indijanku uživala na manifestaciji. U rukama je držala igračku - pušku, a to je posebno nasmejalo pratioce.

 

Sa najboljom babom, u Soko Banji 1984. godine. U svetu preplavljenom irelevantnim informacijama, jasno znanje je moć. Teorijski, svako može da se pridruži raspravi o budućnosti čovečanstva, ali teško je sačuvati jasno sagledavanje. Često čak i ne primetimo da je rasprava u toku niti koja su u stvari ključna pitanja. Milijarde nas teško da mogu sebi da priušte da se bave takvim istraživanjima, zato što moramo da se bavimo prečim potrebama: moramo da idemo na posao, da se staramo o deci, pazimo stare roditelje. Na žalost, istorija ne daje popust nikome. Ako budućnost čovečanstva bude rešena u vašem odsustvu jer ste vi morali da nahranite i obučete svoje klince, svejedno ni vi ni oni neće biti poštedjeni posledica. Nimalo fer - ali ko je ikad rekao da je istorija fer? ― napisala je Jelena pored predivne uspomene na koji niko nije ostao imun.

 

Stupljaninova je odmalena pokazivala talenat za glumu i scenski pokret, te je bila sigurna kojim putem će krenuti posle osnovne škole.

 

Već nakon trećeg razreda srednje škole uspela je da upiše Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu, davne 1996. godine. Diplomirala je maja 2000. godine sa predstavom "Majko, šta sam sve mogla biti."

 

Prva profesionalna uloga bila je uloga Bebe Pančić ili naslovne „lutke“ u kasnijoj predstavi "Lutka sa naslovne strane.".

 

Kasnije je Jelena otišla na usavršavanje u inostranstvo, te 2004. godine stiže u Njujork i počinje pohađati čuveni Aktors studio, a godinu dana kasnije diplomirala pred komisijom u sastavu: Robert de Niro, Džesika Lang i Meril Strip.

 

Nedavno je publika imala prilike da je gleda u seriji "Crna svadba", ali i hit komediji "Kamiodžije".

 

 

 

 

makonda-tracker