stavio je tačku

Godinama je u braku, a i dalje se govori o bivšoj ljubavi: Jug Radivojević ispričao detalje veze sa Slobodom Mićalović

3

Reditelju nije prijatno kada se često govori o momentima koje je davno ostavio iza sebe, jer je danas u skladnoj zajednici sa Mienom Vasić.

foto: Damir Dervišagić
foto: Damir Dervišagić

Upravnik Beogradskog dramskog pozorišta i uspešni reditelj Jug Radivojević godinama je srećnom braku sa glumicom Milenom Vasić, ali što publika možda nije znala jeste da je Jug bio velika ljubav Slobodi Mićalović, ali o ovoj tebi nisu javno govorili. No, kako neretko u medijima možemo čitati o pređašnjoj romansi, Radivojević je odlučio da stavi tačku na nađanja.

 

Sloboda Mićalović
foto: Mateja Stanisavljevic/ATAImages

 

― Godinama se piše na temu moje veze sa Slobodom Mićalović i ne znam koga to više zanima. Pa da stavimo tačku. Sloboda je moja drugarica i želim i njoj i njenoj divnoj porodici sve najbolje ― kaže reditelj za Kurir.

 

Jug je otac dvojice sinova, strastveni navijač Zvezde, a odmalena je znao da će se baviti nekom vrstom umetnosti.

 

Diplomirao sam 2000. godine 22. juna. Iako sam fakultet završio u roku 1995, čekao sam pravu priliku za diplomski rad, i omogućio mi ju je čuveni profesor dr Vladimir Jevtović, koji je te godine postao upravnik JDP. Predložio mi je da uradimo "Koštanu" Bore Stankovića. Moj san. Mnogi je iz ličnih razloga nisu voleli ni prihvatili, ali meni ostaje zabeleženo da sam diplomirao s desetkom u klasi velikog profesora dr Svetozara Rapajića, a da je čuveni teatrolog i kritičar Muharem Pervić u Politici pisao da nikad nije video bolju "Koštanu", ni predstavu a ni samu Koštanu, koju je čarobno igrala danas moja supruga Milena Vasić. Dovoljno ― istakao je reditelj i dodao koja mu je najteža stvar kada je pozorište u pitanju, a potom objasnio zbog čega je izazov nači adekvatnu glumicu.

 

Jug Radivojević
foto: Emilija Jovanović

 

 Tražio sam Koštanu dugo. Težak zadatak. Da ume da peva, igra, glumi... već sam bio u pat-poziciji da je neću naći. Moja sestra mi je javila da je u nekom časopisu videla intervju s nekom mladom glumicom koja bi mi možda bila zanimljiva. Otišao sam u Atelje 212 na predstavu "Džil i Džon" i ugledao u prvom minutu Milenu Vasić. Da zadovoljstvo bude još veće, na sceni se pojavila u crvenom donjem vešu. Ne da sam znao da će biti Koštana nego sam znao i da će mi biti žena ― završava reditelj za Kurir.

 

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker