Miki Perić: Medeni mesec na Kubi

0
Supružnici Snežana Matić-Perić i Miki Perić izabrali su da svoj prvi bračni odmor provedu na Kubi, gde su tri nedelje uživali u jednako romantičnim, ali i uzbudljivim avanturama
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Multimedijalni umetnik Miroslav-Miki Perić (34) i njegova supruga, direktorka produkcijske kuće Adrenalin Snežana Matić-Perić (39), nedavno su se vratili sa tronedeljnog medenog meseca koji su proveli na fascinantnoj Kubi. Nakon što su se venčali 25. septembra, supružnici su do detalja isplanirali put u ovu egzotičnu zemlju u želji da im svaki dan bude savršen i da im u jednakoj meri donese uzbuđenje i romantiku. Iako su u prvi mah želeli da početak bračnog života proslave u Aziji, u poslednjem trenutku odlučili su da odu u Havanu želeći da obiđu ovu destinaciju koju mnogi zovu živi muzej.

- Proveli smo tri nedelje na ostrvu Kajo Santo Marija, koje je zapravo turistički kompleks u kojem borave samo turisti, a hoteli izgledaju kao kuće od četiri apartmana sa zasebnim plažama. Tamošnja priroda je prekrasna, a prijalo mi je i to što smo Snežana i ja mogli da se osamimo. Pored divnih plaža na kojima smo se odmarali, odlučili smo da četiri dana provedemo u gradu Havani.

Iako nam to nije bilo dovoljno da obiđemo ceo grad, uživali smo u njemu, ali smo se i potresli jer je jedna polovina uređena modernistički, dok je druga potpuno siromašna. Valjda zato što sam i ja nekad bio sirotinja, teško sam podneo sve to dok sam gledao bedu na ulici, ali me je iskreno i zbunilo. Na kraju mi se sve činilo kao farsa za turiste – priče Miki koji je žarko želeo da upozna svaki pedalj ove čudesne zemlje.

- Gde god da otputujem, volim da upoznam ljude koji tu žive. Kubanci su me oduševili jer su bili raspoloženi da pričaju s nama. Probao sam sve lokalne specijalitete i uživao u njihovim cigarama. Koliko sam mogao i smeo da prenesem preko granice, doneo sam i kući u Beograd (smeh). Kao što sam prvi put probao njihove tompuse, tako sam imao mogućnost i da platim poljubac. Naime, kao turistička atrakcija lokalne žene šetaju ulicama i toliko su navalentne da je lakše platiti im samo za poljubac – objašnjava šarmantni umetnik koji ne krije da istinski uživa u braku sa svojom atraktivnom suprugom, ali i ističe kako planiranje potomstva ne zavisi od njega, nego i od faktora sreće.

- Snežana je divna žena i prelepo nam je zajedno. Mi smo dva najbolja druga i svejedno nam je da li smo na Madagaskaru ili u Beogradu. Tokom boravka na Kubi, uživali smo u upoznavanju novih ljude, ali i muzičkim večerima koje smo sami organizovali u lobiju hotela. Oduševio me je i naš baštovan Armando koji mi je na svoju inicijativnu pravio koktele u ljusci ananasa - kaže Miki koji je sa svojom suprugom Novu godinu dočekao radno u srpskoj prestonici, a u međuvremenu punom parom priprema drugi album koji će objaviti u 2012. godini.

 

Ksenija Konić

makonda-tracker