netipično za nju

Sve puca od tajnih poruka, a suština je ISTA! Kejt Midlton obeležila rođendan fotografijama kakve niko nije očekivao

1

Vojvotkinja od Kembridža Kejt Midlton danas puni 40 godina, a tim povodom je spojila svoje dve velike ljubavi — modu i fotografiju, a usput svim fotografijama veličanstvenog editorijala poslala Britancima istu poruku

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Supruga princa Vilijama Kejt Midlton slavi 40. rođendan, a dok je prošle godine bila povučena unutar zidova Anmer hola, njihovog norfolčkog doma, na početku 2022. godine odlučila je da obznani svetu da je srećna slavljenica u velikom — i kraljevskom — stilu!


Ona je angažovala fotografa Paola Roversija, koji je snimio tri fotografije dostojne Kejtinog statusa.

 

Kejt Midlton
foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Jedna od njih je crno-bela i podseća na stare kraljevske portrete, budući da Kejt pozira u karakterističnog pozi za plemkinje na početku 20. veka, a odabrala je da to učini u veličanstvenoj šifonskoj haljini koja, ne baš po ukusu Elizabete II, otkriva ramena. Midltonova stoji iz profila, a ključni detalji su njeni uvojci i kraljevski nakit: viseće biserne minđuše princeze Dajane čuveni verenički prsten od safira.

 

Kejt Midlton
foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Na drugoj vidimo Kejt u crvenoj haljini od satena koja otkriva jedno rame, dok jedini rukav ima vrlo upečatljiv puf efekat i izgleda kao da je spremna za naslovnu stranu Vogue-a, a na njoj vojvotkinja nosi dijamantske minđuše koje je pozajmila od kraljice Elizabete.

 

Kejt Midlton
foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Što se tiče treće fotografije, u prvom planu je, i pored slojeva (i slojeva) tila na tamenima, Kejtino nasmejano lice s minimumom šminke, ponovo u crno-beloj varijanti i s romantičnom i vintidž nijansom.


Ako pitate britansku javnost, ovo nije samo nekoliko fotografija u čast 40. rođendanu. Sudeći po komentarima u medijima, čitav editorijal odiše istom atmosferom i šalje iste tajne poruke: Kejt ima čvrstinu i odlučnost koji krase Elizabetu, stil po kakvom je bila prepoznatljiva ledi Dajana, a tu je i odanost Kruni i negovanju starih vrednosti i tradicije. Supruga princa Vilijama, drugog u redu za presto, poručuje nam da je spremna da postane konzort kraljica — i mi jedva čekamo da je vidimo u toj ulozi!

 

Inače, ove fotografije postaće deo stalne postavke Nacionalne galerije portreta, čiji je pokrovitelj upravo Kejt Midlton, a nastale su kao deo njenog projekta Coming Home Project. Tokom 2022. godine, portreti će biti izloženi na tri mesta koja su vojvotkinji posebno važna: u Berkširu, Sent-Endruzu i Anglziju.

 

 

makonda-tracker