DA LI JE MOGUĆE?

Da bi svirao u RIBLJOJ ČORBI, morao je da studira nuklearnu fiziku: Bajaga nasmejao publiku duhovitom pričom iz mladosti

3

Muzičar je odlagao vojni rok, a jedini izbor mu je bio da upiše fakultet, iako niko nije očekivao ovakav izbor.

foto: Stefan Tomasevic/ATAImages
foto: Stefan Tomasevic/ATAImages

Proslavljeni muzičar Momčilo Bajagić Bajaga gostovao je u emisiji "Sceniranje" gde je između ostalog govorio i činjenici da je morao da studira nuklearnu fiziku kako bi svirao u sastavu "Riblja čorba".

 

 To je bilo čisto iz tehničkih razloga, ja sam počeo tada da sviram u Ribljoj Čorbi i nisam mislio tada bilo šta da studiram. Moglo je tada da se odlaže do 27 godine vojska i onda su morali da se upiše neki fakulteti. To je zaista bilo smešno, zato što nuklearnu fiziku niko nije hteo da upiše. Bilo je 20 slobodnih mesta, a nas šest se prijavilo. Samo jedna devojka je stvarno došla sa željom da to upiše a nas petorica smo se prijavili samo da bismo imali potvrdu za vojni odsek kako bih mogao da idem da sviram sa Ribljom Čorbom —  ispričao je muzičar i dodao da ovaj fakultet nije bio sfera njegovog interesovanja, pa je prešao na Filološki fakultet.

 

Momčilo Bajagić Bajaga
foto: Damir Dervišagić

 

  Stvarno me nije zanimala nuklearna fizika. Iz matematike sam bio najslabiji u Gimnaziji, bio sam društveni smer i stvarno nisam bio za prirodne nauke. Profesor koji nas je dočekao na fakultetu bio je vrlo očajan što nema studenta, krenuo je da nas ubeđuje kako je budućnost u nuklearnoj fizici. Ja nisam mogao da zapamtim predmete kako se zovu, samo sam jedan zapamtio, nuklearnu termodinamiku. Tad sam takođe hteo da upišem istoriju umetnosti, pa potom klasičnu istoriju. Razmišljao sam onda šta da radim kao profesor istorije, pa sam na kraju upisao jugoslovensku i svetsku književnost na Filološkom fakultetu. To sam stvarno hteo da studiram, ali krenulo je sa Ribljom Čorbom baš ozbiljno i sve manje sam išao na faks — rekao je Bajaga.

 

 

 

 

 

makonda-tracker