uspomene

Godinu dana bez čuvenog MARADONE: Borba za nasledstvo i dalje traje, a bogatstvo se procenjuje na 75 miliona

0

Mesecima nakon smrti Armanda Dijega Maradona u javnosti su se pojavljivale informacije o njegovom životu i novcu, a ovo je retrospektiva.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Danas se navršava godinu dana otkako nas je napustio legendarni fudbaler Dijego Maradona, najbolji svetski igrač 20. veka, a ovu titulu delio je sa kolegom iz Brazila - Peleom.

 

Čuveni Maradona karijeru je u "Argentinos" juniorsima, a zatim je prešao u "Boku" juniors, a kasnije i u Barselonu, Napoli, Sevilju. U dresu seniorske reprezentacije Argentine odigrao je 91 utakmicu i potigao 34 gola. Nastupao je na 4 Svetska prvenstva.

 

Kao kapitet predvodio je reprezentaciju Argentine do titule prvaka sveta 1986. na mundijalu u Meksiku.

 

No, Dijegov privatni život nije bio nimalo idiličan, naročito nakon zavisnosti od droge zbog koje je i bio suspendovan 15 meseci odsustva sa terena.

 

Nakon njegova iznenadne smrti 25. novembra 2020. godine u 60. godini potresla je svet, a u medijima su se pojavljivale različite informacije o uzroku smrti, od kojih je poslednja bila da je Maradona neposredno pred smrt uzeo koktel lekova koji je mogao da uzrokuje štetu na srcu.

 

Dijego Maradona
foto: Profimedia

U spomenutom koktelu medikamenata bilo je antidepresiva i antipsihotika koji se koriste i za lečenje bipolarnog poremećaja, tvrdili su argentinski mediji.

 

Pojavila se i informacija kako su lekari otkrili proširenu kardiomiopatiju, zdravstveno stanje u kojem srčani mišić slabi i bude uvećan, ali ne može da ispumpa dovoljno krvi za ostatak tela.

 

Nekoliko nedelja nakon što nas napustio povela se i priča o Dijegovim dugovima i isklučivanju bivše supruge Klaudije i ćerke iz testamenta.

 

Maradona je sa Klaudijom bio u braku 24 godine, dobili su dve naslednice , ali je njihov problem nastao kada je bivši fudbaler Napolija otkrio da mu sa računa nedostaje šest miliona dolara i da mu je nestalo tačno 458 suvenira prikupljenih tokom njegove karijere, pisao je Kurir.

 

Rosio Oliva, Dijego Maradona
foto: Profimedia

 

Za ovo delo optužio je Klaudiju, te je pokrenuta je i tužba koja je trajala godinama, a ćerke je navodno isključio zato što su stale na majčinu stranu.

 

Njegovo bogatstvo procenjeno je na 75 miliona dolara. Pored Dalme i Đanine, koje su evo izbačene iz testamenta, fubaler je imao i sinove Dijega Juniora rođenog u vezi s Kristinom SinagromJana iz romanse s Valeriom Sabalain, i Dijega Fernanda (7), rođenog  tokom veze s Veronikom Ojedom.

 

Podsetimo, Maradona je 2008. godine imenovan za selektora reprezantacije Argentine, ali je sa funkcije otišao dve godine kasnije.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker