iskrena je

Uloge je dobijala iz "druge ruke", ali je u njima BRILJIRALA: Manje poznati detalji iz karijere Zlate Numanagić

0

Pre 29 godina snimanja je serija "Srećni ljudi" koja se i danas reprizira i sve generacije uživaju u kadrovima kultnog televizijskog ostvarenja koje je snimano u prošlom veku. Jedna od zapaženih uloga bila je Lola Golubović, koju je posle Tanje Bošković igrala Zlata Numanović koja danas slavi 71. rođendan. 

foto: PRINTSCREEN/PRVA TV
foto: PRINTSCREEN/PRVA TV

Jedna od zapaženih glumica iz serije "Srećni ljudi" bila je Zlata Numanagić u liku Lole Golubović. Međutim, ona je praktično "zamenila" Tanju Bošković koja je svojevremeno izjavila da je ona od snimanja odustala jer je imala mali honorar i kako je navodila da dok stigne do pijace inflacija "pojede" njenu platu. 

 

 

Tada je na njeno mesto došla uprvo Zlata i prema njenim rečima svi su se pravili kao da se ništa nije desilo: 

 

Bila je to zamena, pod navodnicima – nasuvo. Svi smo se pravili blesavi, i publika – da nije druga glumica, i kolege, koje igraju već ustaljene likove. Nisam dobila ništa, bukvalno, vruć krompir - izjavila je, gostujući u Beogradskoj hronici, Zlata Numanagić.

 

U stranim serijama vi imate ili plastičnu operaciju ili razvod braka, pa novi brak, neko objašnjenje. Ovde je bila zamena na tzv. suvo i bilo je mnogo teško da se na čelu sa publikom pravimo blesavi da se ništa nije dogodilo - izjavila je Zlata za Blic, kada je objašnjavala kako je ona doživela zamenu u seriji.
 

Ona je igrala u serijama kao što su "Otpisani", "Moj rođak sa sela", "Nemanjići", ali je kako kaže sve uloge dobijala iz druge ruke:

 

Imam utisak da su me sve nešto u poslednjem trenutku zvali. I odlično je ispalo. Ja nemam lični problem s tim - kazala je glumica za Beogradsku hroniku i dodala da sada ne čeka neku veliku ulogu, već samo da želi posao i da se radi.

 

1 / 7 Foto: Youtube Printscreen

 

U vezi sa tim ona je jednom prilikom izjavila i da su pre dobijali mnogo veće honorare nego danas i da je dobro što dobija novac i od repriziranja serije, te da će čak i njen sin nakon nje primati određen postotak od repriza:

 

— Zamenila sam tada Tanju Bošković posle 25 epizoda, bio je to rudarski posao, ali sam bila i dobro plaćena. Danas mi nude mnogo toga, ali sam odbila, jer su honorari uvredljivi. Ne moram da radim zbog novca, želim da radim zbog posla. Bolje bi mi bilo da mi kažu evo vam jedan dinar, ali da radim, nego da mi daju 50 ili 150 evra, koliko mi nude. Nisam zaslužila da me tako neko uvredi - govori Zlata za Blic. 

 

Glumica se za vreme snimanja serije "Srećni ljudi" odseila u Ameriku i tako povremeno dolazila u Boegrad, onda je u međuvremenu sa drugaricom iznajmljivala restoran u Albaniji gde su se bavile ugostiteljstvom.

 

 

makonda-tracker