tuga

"Stasavali smo zajedno, namučena smo generacija": Kolege se potresnim rečima opraštaju od Merime Njegomir

0

Proslavljena pevačica preminula je nakon borbe sa opakom bolešću, kancerom pankreasa koji je odneo i Marinka Rokvića, glumce Marinka Madžgalja i Tihomira Arsića.

foto: Damir Dervišagić
foto: Damir Dervišagić

Tužna vest da nas je napustila legendarna pevačica narodne muzike Merima Njegomir u 69. godini, veoma je potresla prijatelje, kolege i publiku koja se oprašta od putem duštevnih mreža dirljivim porukama.

 

Kolege su ostale bez reči jer su se nadali da će se Merima izboriti sa teškom bolešću za koju je nedavno saznala. 

 

— Da li je ljudi to moguće? Baš juče sam joj poslala dve poruke od srca i rekli su mi da se ne javlja nikome. Kao da sam se oprostila. Ovo mi je sve tako teško palo. Milica njena mi se zahvalila i odgovorila da će mi se javiti Merima čim joj bude bolje, kaže ne može da priča. Trebalo je da se oprostim juče od nje, ne mogu da verujem. Probudila sam se noćas i sanjam neku vodu, uvek kad sanjam vodu čujem nesto loše, nisam ni pomislila da je to u vezi sa Merimom. U košmaru sam. Bila je divan čovek, kolega, uvek je imala lepe reči za svakog. Neka joj je laka zemlja i neka joj sve najlepše bude tamo. Gde god smo se videle uvek me je od srca zagrlila i udelila kompliment, nije bila škrta. Saučešće porodici od srca — rekla je pevačica Zlata Petrović za Kurir.

 

Zlata Petrović
foto: Nemanja Nikolić

— U poslednje vreme ostadosmo bez mnogo najboljih, Merima je sigurno bila deo njih. Ostavila je mnogo iza sebe, bila je sjajan pevač i mnogo je uradila na afirmaciji te prave muzike. Bila je moj veliki prijatelj, bila je sjajna i moje iskreno saučešće ćerama, porodici. Svi najbolji nas napuštaju poslednjih godina. — istakao je Miroslav Ilić.

 

Miroslav Ilić
foto: Antonio Ahel/ATAImages

— Nemam reči, zanemela sam! Bile smo baš dobre. Velika duša, veliki umetnik! Nedavno mi je odgovorila na poruku i mislila sam i nadala se da će se zaista izvući. Ovo je baš previše, što se bar estrade tiče. Putuj sa Anđelima najdraža moja. Merima! Nikad te teću zaboraviti! Moje veliko žaljenje i najiskrenije saučešće predivnoj porodici! — potresena je bila koleginica Milena Plavšić.

 

Koncert Dragana Kojića Kebe, Milena Plavšić
foto: Damir Dervišagić za Kurir

— Strašno, nemojte da pričate! Nemojte! Jaoo, moja Merimice, a ja ti šaljem porukice. Predosetila sam da je ona u teškom stanju. Sinoć sam joj poslala poruku, kaže biće bolje, imam poruke sve. Još je pitam je l' našao Novak lek, čitala sam o tome. Strašno sam potresena, ne mogu doći k sebi. Ove bolesti, jezivo, više ne znamo ko je na meti. Posle Marinka i sad Merime, ja više nisam totalno normalno. Mi smo stasavali zajedno na estradi, namučena smo generacija. Pitam sinoć njenu ćerku, da mi kaze kako je, vidim ja ona mi piše sa Meriminog broja, znala sam, predosetila sam… strahota, što se ona namucila… i ona i Marinko, tu nema pomoci, kakvo izlečenje. — rekla je Nada Topčagić za Kurir.

 

Nada Topčagić
foto: Antonio Ahel/ATAImages

 

—Draga moja Merima, neka te Gospod prigrli u svom naručju! Neka ti je večna slava — glasila je poruka Nikole Rokvića koji od iste bolesti nedavno izgubio oca.

 

Nikola Rokvić
foto: Instagram Printscreen

 

 

 

 

 

makonda-tracker