BIO je BORAC

Nakon povrede, slučajno su mu pronašli ― TUMOR: Ivan Tasovac ga je POBEDIO, pa se i našalio na račun svojih muka

0

Pre tri godine domaća javnost bila je šokirana kada se pročulo za zdravstvene probleme Ivana Tasovca, poznatog pijaniste, višegodišnjeg direktora Beogradske filharmonije i bivšeg ministar kulture.

foto: M.M./ATAImages
foto: M.M./ATAImages

Ugledni pijanista, direktor Beogradske filharmonije i bivši ministar kulture Ivan Tasovac preminuo je danas u Beogradu u svom domu u 56. godini. 

 

Kako su mediji pisali, Ivan Tasovac je krajem 2018. godine dok je igrao košarku doživeo sportsku povredu kičme, nakon čega je hospitalizovan.

 

Međutim, snimci nisu pokazali samo stepen ozlede, već i jednu od najtežih dijagnoza s kojima čovek može da se suoči: tumor.

 

Tog dana sam se povredio igrajući košarku i prebačen sam u Urgentni centar u ne baš novogodišnjem raspoloženju. Lekari su konstatovali da mi je pukao prvi pršljen i da su male šanse da najluđu noć provedem igrajući čoček. Već sutradan se pokazalo da je to tek bio početak medicinskog zapleta za mene i meni bliske ljude, pošto je na snimcima otkriven i veliki tumor na četvrtom pršljenu. Naredne nedelje su bile ispunjene raznoraznim pregledima i analizama kako bi se utvrdila priroda tumora ― ispričao je potom Tasovac za Kurir.

 

1 / 8 Foto: Marina Lopičić

 

Kako je on istakao, imao je sreće da o njemu brinu sjajni lekari, pa se sve završilo relativno brzo.


Sve u svemu da ne bih skliznuo u patetiku, imao sam vrhunsku negu, operisao me je tim sjajnih lekara koje je predvodio doktor Slaviša Zagorac. Tumor je odstranjen, sportska povreda sanirana i ja sam posle više od šest nedelja napustio bolnicu ― ispričao je on.


Tasovac, koji je bio odlično poznat po svom humoru, kojem smo često svedočili dok je bio član žirija takmičenja "Ja imam talenat", čak i kada je u pitanju ovakva tema umeo je da se našali. On je tada istakao da misli da je vreme da digne ruke od košarke.


Polako počinjem da verujem da je za muškarce u određenim godinama bolje da se posvete manje ekstremnim sportovima kao što su štrikanje, heklanje i šah ― rekao je on.


 

 

makonda-tracker