Za tragediju je saznala na UŽASAN NAČIN

"Bila je JEDINSTVENA ― i kao prijatelj i kao umetnik": Maja Romčević se prisetila druženja i saradnje s Irenom Mičijević

0

Pre nekoliko dana, obeležena je četvrta godišnjica od preranog odlaska glumice Irene Mičijević, jedne od neponovljivih "Žena s Dedinja"

foto: Privatna Arhiva
foto: Privatna Arhiva

Irena Mičijević ostvarila je veliki broj uloga u pozorištu, na filmu i televiziji i uspešno radila kako u Srbiji tako i u Velikoj Britaniji, gde je godinama živela s porodicom. Ipak, najšira publika ju je upamtila i zavolela kao Klaru Hadži Popović u seriji "Žene sa Dedinja", u kojoj je igrala rame uz rame s Lenom Bogdanović, Majom Noveljić Romčević, Anđelkom Prpić.


Nakon emotivnog prisećanja Lene Bogdanović na vreme provedeno pored ove očaravajuće umetnice i dame kakva se retko sreće, s nama je sećanje na dane s Irenom Mičijević podelila i Maja Noveljić Romčević.

 

Znale smo jedna za drugu, što je u našem poslu i uobičajeno, ali smo se upoznale tek na pripremnom radu za seriju. Na moju veliku sreću, to je preraslo u neobično lepo prijateljstvo ― istakla je glumica i dodala da snimanje "Žena sa Dedinja" nije proteklo svakidašnje i tipično. ― Rad na seriji je bio pomalo neuobičajen. Bila je velika pauza između snimanja prve i druge sezone, menjale su se ekipe, uslovi rada... To je bio dug i intenzivan period za nas četiri i ostalo je puno toga što se ne zaboravlja. Irenu je uvek izdvajao poseban duh kojim je znala da nas sve smiri i pomogne da se izmaknemo iz problema koji nam u tom trenutku izgledaju kao nepremostivi. Imale smo naše interne fraze, grimase... a nekad je bilo dovoljno samo da se pogledamo i istog trenutka sve postaje lakše i lepše.

 

Irena Mičijević
foto: Nebojša Mandić

Kako nam je Maja otkrila, odnos koji smo videli na malim ekranima prelio se i na privatan život, pa su se "Žene sa Dedinja" družile i daleko od seta.

 

Imale smo neku posebnu vezu nas četiri (Irena, Lena, Anđelka i ja). Bliskost koja je netipična za razliku u godinama, karakterima... Irena je živela u Londonu i imale smo posebne rituale za viđanje kad je u Beogradu. Bila je jedinstvena i kao prijatelj i kao umetnik. Neuhvatljiv duh: od razdragane, zaigrane, radoznale devojčice do femme fatale... sa svom istinskom tugom i radošću ovoga sveta. Mnogo mi nedostaje ― ističe glumica za Glossy.

 


Ona je istakla da, iako ne postoji prijatan način da se sazna za odlazak drage osobe, to kako je do nje došla informacija o tragediji posebno je bilo teško ― saznala je od novinara koji je želeo da čuje njenu reakciju.


Nema lepog načina da se čuje vest da je otišao neko koga volite. Ali ova je došla na posebno neprijatan način. Zaposlenik jednog javnog glasila je (izvinjavam se, ali uz takvu osobu ne mogu da stavim "novinar") zvao da traži komentar, a nijedna od nas tri u tom trenutku nije imala saznanje o tome jer je prošao, verujem, tek nepun sat. I dalje ne mogu da svarim taj, malo je reći nepristojan i nehuman gest ― iskrena je Maja.

 

makonda-tracker