čestitke STIŽU

Slavna manekenka Klaudija Šifer slavi 51. rođendan: Bila je muza svetskih modnih kuća, a danas je uspešna PREDUZETNICA

0

Nemica parališuće lepote ostavila je nemerljiv trag na svetsku modnu instustriju, čemu svedoće naslovnice, odlikovanja i iskustva.

 

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Kada pomislimo na zvezde modne industrije devedesetih godina, prva pomisao nam je plavuša - ledene lepote Klaudija Šifer koja je svojom nesvakidašnjom pojavom oduševljavala vodeće dizajnere eminentnih kompanija. 

 

Ova slavna Nemica danas proslavlja 51. rođendan u krugu porodice, a njen mladoliki izgled, energija i harizma nikako se ne mogu povezati sa brojkama koje ionako ništa ne znače.

 

Klaudija je rođena 1970. godine u Rajnabergu, provincijskom mestu u blizini Dizeldorfa, kao dete veoma uspešnih poslovnih ljudi, a zamisao njenog oca Hajnca bila je da Šiferova nakon gimnazije nasledi porodičnu advokatsku firmu, te je zvanje pravnika bilo najmanje što su od nje očekivali.

 

No, njena šarmantna pojava i izvajana figura privlačile su poglede sugrađana, a tokom jedne proslave u Dizeldorfskoj diskoteci zapazio ju je modni agent Mišel Levaton, vlasnik  Metropolitan Model agencije koji joj je ponudio posao iz snova, barem za sedamaestogodišnju devojku velikog potencijala.

 

 

Usledila je naslovnica za francusko izdanje časopisa "Elle" kojom je privukla pažnju svetskih dizajnera. Šiferova je bila zaštitno lice mnogobrojnih agencija, a saradnje sa svetskim modnim kućama "Fendi", "Prada", "Đorđo Armani", "Šanel", "Dior", "Versače", postavile su je na jedno od prvih mesta modelinga.

 

Klaudija važi za jednu od najuspešnijih i naplaćenijih modela svih vremena, a danas je i preduzetnica, te sa koleginicama Sindi Kraford, Naomi Kempbel, El Makferson i Kristi Terlington drži čuveni lanac restorana "Fešn kafe".

 

 

Udata je za filmskog producenta Metjua Vona, a kao krunu ljubavi dobili su troje dece, naslednice Klementinu i Kozimu, kao i sina Kaspera.

 

 

 

makonda-tracker