ima hrabrosti

Na sinoćnjem otvoranju 27. Sarajevo Film Festivala on je bio prava senzacija: Božo Vrećo u neobičnoj haljini zasenio sve

3

Muzičar je ostao dosledan sebi i svojim pojavljivanjem oduševio je sve prisutne

foto: Instagram Printscreen
foto: Instagram Printscreen

Najveće filmsko takmičenje i platforma filmske industrije na Zapadnom Balkanu zasigurno jeste Sarajevo Film Festival koji je sinoć otvoren ceremonijom u Narodnom pozorištu Sarajevo. 

 

Posebnu pažnju skrenuo je umetnik Božo Vrećo koji se pojavio u haljini prilično neobičnog dizajna. Zapravo, celokupno njegovo pojavljivanje imalo je notu originalnosti koju samo on može da iznese. Nosio je sivo-crno-belu haljinu, sa otvorenim leđima, dok je oko struka imao crni pojas. Interesantni detalji bili su i turban na njegovoj glavi kao i beli biseri preko nosa i čela. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vreco Bozo (@bozovreco)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vreco Bozo (@bozovreco)

 

Međutim pored Vreća, na svečanosti crvenog tepiha na ulazu u Narodno pozorište prošetale su brojne zvanice među kojima su bili nemački reditelj Vamu Venders kojem je uručena nagrada “Počasno Srce Sarajeva”, oskarovac Danis Tanović, glumci njegovog filma Branko Ðurić Ðuro i Goran Navojec, zatim Emir Hadžihafizbegović, Tarik Filipović i Jasmila Žbanić, a domaćin svečnosti otvaranja bio je mladi bosanskohercegovački glumac Dino Bajrović.

 

Festival je otvoren projekcijom filma filmom Danisa Tanovića „Deset u pola“, a završava se 20. avgusta, svetskom premijerom filma „Toma“ režisera Dragana Bjelogrlića, a u sklopu programa Open Air.

 

 

makonda-tracker