životna priča

Španski zavodnik danas slavi 61. rođendan: Antonio Banderas nije imao sreće u LJUBAVI, ali je talentom pokorio SVET

2

Sa koleginicom Melani Grifit dobio je naslednicu Stelu, koja je krenula roditeljskim stopama, što ga veoma raduje.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Svetski zavodnik i neosporno kvalitetan glumac, producent i pevač - Antonio Banderas danas puni 61 godinu, ali se po njegovoj energiji, duhovitosti i izgledu to nikada ne bi moglo zaključiti.

 

Antonio je rođen 1960. godine u Malagi, u veoma patrijarhalnoj porodici, otac mu je bio policijski služenik, a majka uvažena učiteljica. Tokom detinjstva sanjao je da će postati svetski priznat fudbaler, a svakodnevne treninge nije propuštao, sve do ulaska u pubertet, kada je poželeo da se oproba u pozorišnoj sekciji svog grada.

 

Njegov talenat uočili su čelnici od umetničkog značaja, te Banderas sa nepunih devetnaest godina odlazi u Madrid gde započinje karijeru u Španskom nacionalnom pozorištu.

 

Početak osamdesetih godina za njegovu karijeru bio je ključan, jer je tada uplovio u ozbiljne kinematografske vode, a čuveni režiser Pedro Alamadovar bio je oduševljen Banderasovom pojavom na sceni.

 

Antonio Banderas
foto: Profimedia

 

Antonija je publika zavolela u ostvarenjima "Lavirint strasti", "Matador", "Trinaesti ratnik" ."Bilo jednom u Meksiku", "Maska Zoroa".

 

Glumac je svoj ljubavni život želeo samo za sebe, ali to nije bilo moguće, jer je publika zahtevala da sazna sve o markantnom umetniku. Glumac je bio oženjen Anom Lesu, davne 1987. godine, ali je ljubav potrajala samo do 1995. godine, kada je zavodnik pao na čari koleginice Melani Grifit, tokom snimanja filma "Dvoje suvišnih".

 

Usledio je razvod sa Anom, a mesec dana kasnije Melani i Antonio izgovorili su sudbonosno da, u tajnosti.

 

Kao krunu ljubavi dobili su ćerku Stelu Banderas, koja je krenula roditeljskim stopama, a imali smo prilike da je vidimo u filmu "Ludilo u Alabami", koji je upravo Antonio režirao.

 

Antonio Banderas, Melani Grifit
foto: Profimedia

 

No, ni ova ljubav nije potrajala, te je 2014. usledio rastanak, ali kako ističu ostali su najbolji prijatelji, koji praznike provode zajedno.

 

Banderasa trenutno možemo gledati u ostvarenju "Telohranitelj mafijaševe žene", koje je prava komedija.

 

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker