maestralna pobeda

Vaterpolisti ZLATNOM medaljom zatvorili OLIMPIJADU: Reprezentacija ostaje bez SEDMORICE igrača, koji su ušli u istoriju

0

Srpski delfini uspeli su da pobede tim Grčke, a time našoj zemlji obezbede devetu medalju na ovom takmičenju.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Poslednjeg dana Olimpijskih igara u Tokiju, vaterpolo selekcija Srbije uspela je da pobedi reprezentaciju Grčke, rezultatom 13:10, i time obezbedi neverovatnu zlatnu medalju, koja je ujedino i deveta za našu zemlju.

 

Tri pogotka postigli su Andrija Prlainović i Dušan Mandić, a po dva Filip Filipović, Nikola Jakšić i Duško Pjetlović, čime su oduševili naciju.

 

32. Olimpijada bila je ujedno i poslednja za sedmoricu reprezentativaca, koju predvodi maestralni Dejan Savić, a sportisti poput Gojka Pijetlovića, Branislava Mitrovića, Duška Pijetlovića, Milana Aleksića, Andrije Prlainovića, Stefana Mitrovića i Filipa Filipovića ostaće zapamćena kao najtrofejnija generacija ikada.

 

"Bitna je ova pobeda, nije bitno kako smo igrali. Jedan divan osećaj. Čestitam stručnom štabu, igračima, svima u organizaciji. Ovo su retki trenuci kada moram da zaćutim." - rekao je Savić

 

Vaterpolisti
foto: Profimedia

 

Ostaje da vidimo koji mladi talenti će zameniti ove vrsne igrače, a kapiten Filip Filipović ne sumnja da će na njegovo mesto doći vaterpolista željan uspeha i neiscrpene borbe.

 

Filipović je sa četrnaest godina debitovao u za prvi tim Partizana, koji je predvodio čuveni Dejan Udovičić.

 

Kao veoma mlad oprobao se i u italijanskom klubu "Pro Reko", ali je kasnije odlučio da bude deo naše reprezentacije i ispiše srpsku istoriju. Vaterpolista je u braku sa izabranicom Sanjom, sa kojom je dobio dvoje dece, sina Vuka i ćerku Unu.

 

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker