NIKAD NEĆE BITI ZABORAVLJEN

Pesmom naslutio TRAGEDIJU, poginuo usred priprema za venčanje: Smrt ovog pevača oplakuje se DECENIJAMA

1

I dalje je jedan od najcenjenijih, a njegov stariji brat i kolega posvetio mu je tri prelepe pesme

foto: Youtube Printscreen
foto: Youtube Printscreen

Ipče Ahmedovski, pevač poreklom iz Makedonije, bio je mlađi brat čuvenog Jašara Ahmedovskog i izvođač koji je mnogo obećavao već svojim muzičkim počecima.


Za osam godina karijere snimio je četiri albuma, od toga tri u saradnji s Novicom Uroševićem, zahvaljujući kojima je stekao veliku popularnost širom Jugoslavije.

 

S devojkom Zlatom iz Vreoca kod Lazarevca planirao je venčanje, a onda se preko noći sve preokrenulo.

Ipce Ahmedovski

7 godina velike ljubavi Zlata i Ipče

Njegova karijera i život prekinuti su tragedijom — u noći između 29. i 30. jula 1994. stradao je na Ibarskoj magistrali u blizini Lazarevca, a njegov odlazak ljubitelji narodne muzike i dalje oplakuju jer je s posebnom emocijom iznosio najnežnije stihove. Kao najveći hitovi u njegovom izvođenju izdvojili su se "Plačite, oči moje", "Činio sam čuda", "Da ti gužvam postelju" i "On te voli, ja te imam".

 

1 / 4 Foto: Youtube Printscreen


Ipčetov stariji brat Jašar posvetio mu je potom tri pesme: "Tamo si ti", "Spavaj, spavaj ti" i "Nebo tajnu krije", a posebno je zanimljivo da se veruje da je jednom svojom pesmom naslutio svoj skori kraj. Naime, godinu dana pre smrti, Ipče je za album "Ciganske duše" snimio pesmu pod nazivom "Kad nestanem jednog dana".

 

 

makonda-tracker