slava mu

Slavni Zafir ostavio velika umetnička dela iza sebe: Vasil Hadžimanov primio odlikovanja u ime svog oca

0

Muzičar Vasil primio je ordenje za dela njegovog oca koje je ostavio u amanet

foto: Prinscreen/Instagram
foto: Prinscreen/Instagram

Džez muzičar Vasil Hadžimanov na svom Instagram nalogu podelio je fotografiju na kojoj je primio odlikovanja u ime svog oca Zafira Hadžimanova i time se prisetio njegovih dela i velikog umetničkog stvaralaštva koje je njegov otac ostavio.

 

Njegovu poruku na Instagramu vam prenosimo u celini:

 

"U ime svog pokojnog oca Zafira Hadzimanova ali i cele porodice Hadzimanov i Veletanlic zahvaljujem se drzavi Severnoj Makedoniji na odlikovanju "Orden za zasluge" kao i drzavi Republici Srbiji na odlikovanju "Karadjordjeva Zvezda prvog stepena", koja su posthumno dodeljena mom ocu.
Ne mogu a da ne kazem da mi je veoma zao sto Zafir nije licno mogao da primi ova znacajna odlikovanja jer znam koliko bi mu to znacilo, no cast i zadovoljstvo je svakako veliko, zato hvala svima zasluznima sto su prepoznali ogroman kulturno-umetnicki znacaj koji je moj otac ostavio u amanet ovim drzavama tokom svoje dugogodisnje i plodonosne karijere", napisao je Vasil. 

Zafir Hadžimanov bio je jugoslovenski, srpski i makednski filmski glumac i kompozitor. Bio je oženjen pevačicom Senkom Veletanlić sa kojom ima sina Vasila. 

 

 

 

makonda-tracker