savršeni spoj

Slatke ljubavne pobede ukrašene njenim glasom: Ovim pesmama ne mogu da odole ni stari, ni mladi!

0
Makedonska etno senzacija Ljubojna očekuje vas u Domu sindikata 23. februara u 20 časova.
foto: Promo
foto: Promo

Makedonska world music grupa Ljubojna održaće svoj beogradski koncert 23. februara u Domu sindikata. Ljubojna je makedonski sastav koji u svom repertoaru ima najstarije makedonske pesme obogaćene džez, bras, pop, soul i elektronskom muzikom.

 

Sastav predvode pevačica Vera Miloševska i kontrabasista Oliver Josifovski, dok iza njih stoji sastav od čak 12 članova. Grupa postoji 15 godina i nedavno su obeležili svoj jubilej koncertom u Njujorku i sa novim albumom Radio Luboyna, koji će biti promovisan u Beogradu. Gosti na koncertu su Vlatko Stefanovski, Vasil Hadžimanov i trubač Džambo Agušev. Sastav iza sebe ima devet albuma, a među mnogim pesmama izdvajaju se hitovi Tvoite oči Leno, Krena Martinata i Mori Čupi Kosturčanki.

 

Ime benda je kovanica reči ljubav i boj (rat), što simbolizuje čin stvaranja i sviranja muzike (Ljubojna). Bend istražuje ogromna prostranstva tradicionalne makedonske muzike iskazujući velike ambicije, ali ipak je ovde, pre svega, reč o kreativnom poduhvatu koji uspešno prevazilazi prostor između mlađe i starije generacije, spaja ljude sa različitim muzičkim ukusima terajućiih da pevaju u jedan glas.

 

Karte su u prodaji i mogu se kupiti na blagajni Doma Sindikata.

 

foto: Promo

 

makonda-tracker