UČINILE SU NAS PONOSNIMA!

TRI MESECA NAKON POROĐAJA IGRALA JE ZA SRBIJU: Priča neverovatne Jelene Bruks, žene koja je uspela — SVE

0

Košarkašice Srbije osvojile su titulu na Evropskom prvenstvu u Valensiji!

Izabranice Marine Maljković su u finalu savladale Francusku, a do pobede ih je lavovski vodila kapitenka Jelena Milovanović Bruks.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Jelena Bruks ne samo da je svojim rezultatima ostavila traga u istoriji srpskog sporta, već i svojim odlukama da svim srcem stane uz reprezentaciju — čak i nakon porođaja.

 

PROČITAJTE JOŠ I:

 

UDALA SE ZA AMERIKANCA, RODILA SINA I 3 MESECA KASNIJE OTIŠLA PO MEDALJU: Jelena Bruks pokazala svim MAMAMA koliko jake i snažne mogu da budu! (FOTO)

 

Jelena Milovanović Bruks rođena je 28. aprila 1989. godine u Kragujevcu, gde je počela da igra košarku sa šest godina, a njena majka Ljubica takođe se bavila ovim sportom.

 

Ona se udala za Amerikanca, košarkaša Dejvida Bruksa – otud neobično prezime – a sa njim je dobila i sina koga su nazvali Mateo.

 

Jelena Bruks
foto: instagram

 

Jelena je čak i trenirala tokom trudnoće, a na teren se vratila brzo nakon porođaja. 

 

Svega tri meseca nakon porođaja bila je na parketu!

 

U martu 2019. na svet je donela sina Matea, a samo tri meseca nakon porođaja, Bruks je odlučila da igra za reprezentaciju.

Sin ju je bodrio sa tribina, a mnogi pamte momenat kada je posle meča sa Belgijom uzela bebu u naručje.

 

 

Njena odluka izazvala je veliku pažnju javnosti, a Kragujevčanka je priznala da ne bi, ipak, to ponovo uradila.


Kada sam saznala da sam u drugom stanju, odmah sam se videla sa Marinom i rekla sam joj kakva je situacija, da ću probati da ostanem u što boljoj formi i da se vratim u tim. Tako da je to uspelo. Kada bih ponovo bila u istoj situaciji, ne bih to ponovila. To je bio možda moj najteži period, moje najteže leto i psihički i fizički. Bez obzira na rezultat koji je ostvaren, ne bih sa svojim telom prolazila te iste stvari koje sam prolazila prošlog leta. Bio je lepo, bilo je divno, uspela sam. Hvala Bogu, za sada ne vučem nikakve posledice, ali stvarno ne bih to opet uradila. Možda bi neko drugi to ponovio, ali ja stvarno ne bih – rekla je Bruks 2019. godine.

 

 

I po završetku jučerašnjeg meča imala je jaku poruku, prvo za sina, a zatim i rivalima!

 

Mateo, voli te mama!

 

Dokazale smo da smo došle da uzmemo zlato i da nema razloga da se iko igra sa Srbijom — dodala je.

 

 

makonda-tracker