jezivi detalji za koje malo ko zna

SRCE MI JE KRVARILO KADA SAM TE GLEDALA: Čarlsa i Dajanu spojila je velika porodična TRAGEDIJA

1

I dok je sam princ Čarls ponosan na ime koje je njegov sin, princ Vilijam, odabrao za najmlađeg potomka, princa Luisa Artura Čarlsa, priča vezana za ime mališana krije povezanost s njihovom porodičnom istorijom i to ne baš svetlom.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Naime, pretpostavlja se da je ime Luis inspirisano ujakom princa Čarlsa, Lordom Luisom Mountbatenom.

On je bio istaknuti časnik britanske Kraljevske mornarice, borio se u Prvom i Drugom svetskom ratu, a godine 1979. na njega je izvršen atentat koji su sproveli pripadnici IRA-e (Irske republikanske vojske).

 

Mountbaten je tada imao 79 godina, a bomba koja je eksplodirala na njegovom brodu nije ubila samo njega, već i njegovog unuka kao i još troje članova posade.

 

Smrt Lorda Luisa Mountbatena, pišu mediji, navodno je jako pogodila tada 29-godišnjeg princa Čarlsa koji je bio jako vezan za ujaka, a priča kaže, da je upravo tuga zbog smrti voljenog ujaka konačno zbližila princa Čarlsa i Dajanu.

O tome piše i u knjizi Endrju Morton "Diana: Her True Story".

 

Nastavak na sledećoj strani...

princ Čarls, princeza Dajana
foto: Profimedia

Na njegovoj sahrani, Čarls je bio toliko utučen da mu je Dajana tada navodno rekla:


- Izgledao si toliko tužno dok si hodao. To je bila najstrašnija stvar koju sam ikada videla. Srce mi je krvarilo za tebe kada sam te gledala. I tad sam pomislila: Nije u redu, ti si tako usamljen, treba da budeš s nekim ko će te paziti.

 

Nakon toga Čarls je navodno postao više nežan prema njoj, kao i ona prema njemu pa se iz ljubavi 1981. godine "rodio" brak, a kasnije i dva sina, a dobro nam je poznat i ostatak priče o toj tragičnoj ljubavi.

 

Možda je zato, spekulišu mediji, odabrano upravo ime Luis, iako u kraljevskoj porodici postoje i drugi članovi s tim imenom.

 

Naime, deda princa Filipa je bio knez Luis od Batenberga, a i sam princ Vilijam kao i njegov stariji sin, princ Džordž, ponosno nose svoje srednje ime Luis.

 

A da se pri odabiru kraljevskih imena malo ko libi da odabere ime koje nije tradicionalno "kraljevsko" svedoči još podatak o njihovim srednjim imenima.

Artur, drugo srednje ime princa Luisa, takođe je srednje ime princa Vilijama čije puno ime glasi Vilijam Artur Filip Luis.

 

Ime Luis je inače francuskog porekla, a znači "poznati u bici".

 

 

makonda-tracker