nije mogla da poštuje zabrane

10 STROGIH PRAVILA KRALJEVSKE PORODICE: Megan je prekršila MNOGA od njih - za nju je sve to bilo PREVIŠE!

0

Kraljevski život ima mnog pogodnosti, od velikog bogatstva, života u dvorcima i palatama, i obožavanje širom sveta. Ali, ima i određene standarde oblačenja i ponašanja koje prinčevi i princeze ne smeju da prekrše.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Iako se Kejt trudi da ispuni sva očekivanja kraljevske porodice, to se ne može reći za Megan koja je tokom života u palati više puta prekršila pravila. Upravo te stroge zahteve mnogi smatraju jednim od glavnih "krivaca" za odluku princa Harija i Megan Markl da se odreknu kraljevskih dužnosti i započnu "novi" život na drugom kontinentu.


Ovo su samo neka od njih:

 

1. Školjke i slabo kuvano meso


Školjke i meso koje je slabo kuvano meso nose visok rizik od trovanja hranom, i plemići ne smeju da dozvole da ih stomak spreči u izvršavanju dužnosti.


2. Potpisivanje autograma


Plemićima nije dozvoljeno da potpisuju autograme iz bezbednosnih razloga, kako ljudi ne bi falsifikovali njihov potpis. Megan Markl prekršila je to pravilo kada se potpisala na knjigu desetogodišnje devojčice.

 

3. Mešanje u politiku

 

Svake godine kraljica Velike Britanije otvara rad Parlamenta kraljičinim govorom, ali se plemići uzdržavaju od iznošenja političkih mišljenja, trka za mesta i glasanja.

4. Monopol

 

Princ Endru je navodno zabranio igru "Monopol" u kraljevskoj rezidenciji, jer je postala "previše okrutna".

 

5. Haljina bez čarapa

 

- Nikada nećete videti plemića bez čarapa - tvrdi stručnjak za kraljevsku porodicu Viktorija Arbiter. Ipak, Megan je nebrojeno puta prekršila ovo pravilo, o čemu su mediji mnogo puta brujali.

 

1 / 6 Foto: Profimedia


6. Lak za nokte

 

Strogi dres kod kraljevske porodice zabranjuje određene boje laka za nokte. Mogu da nose svetle ili tamne nijanse, ali ne i jarke boje. Megan je i na ovo pravilo vrlo često "zaboravljala", pa se neretko u javonsti pojavljivala sa jarkim nijansama lakova za nokte.

 

7. Selfi

 

Nakon veridbe, Megan je navodno fanu rekla da "ne sme da slika selfije". Pri slikanju selfija fanovi bi morali da okrenu leđa plemiću, što bi moglo da bude pretnja po bezbednost. Ipak, ovo pravilo povremeno krše.

 

8. Društvene mreže

 

Članovi kraljevske porodice ne smeju da imaju profile na društvenim mrežama - Megan Markl je morala da obriše svoje na "fejsbuku", "tviteru" i "instagramu" nakon udaje za Harija.

 

9. Ritam jela

 

Kraljevksa večera zahteva adekvatno ponašanje, uključujući i ritam kojim se hrana jede. Pravilo je da kada kraljica počne da jede svi ostali počinju. Kada završi svi moraju da prestanu.

 

10. Prekrštanje nogu

 

U plemićkim krugovima sedenje sa jednom nogom preko druge je zabranjeno.

 

 

makonda-tracker