danas slavi 40. rođendan

ŽIVELA JE SKROMNO, ALI NIJE DOZVOLILA DA ZBOG TOGA PATI: Životni put Seke Aleksić nije bio NIMALO lak, a onda...

0

Jedna od naših najpoznatijih folk pevačica, Seka Aleksić, danas proslavlja svoj 40. rođendan.

foto: Instagram
foto: Instagram


Svetlana Aleksić, poznatija pod nadimkom Seka, rođena je 23. aprila 1981. godine u istočnom delu Republike Srpske, Bosna i Hercegovina, u mestu Zvornik.

 

Sekin otac Milorad radio je kao vozač, dok joj je majka Ibrima, radila u FK “Drina“. Nije bila jedinica - pored nje, njeni roditelji su imali starijeg sina Nedžada.

 

Kako joj je otac bio pravoslavne, a majka muslimanka, dugo se u medijima spekulisalo o tome da li je njeno provobitno ime Svetlana ili Zuhra, kako su mnogi pričali.

 

Seka sve ovo veoma oštro demantovala, prilikom čega je rekla da se ne stidi vere svojih roditelja, kao ni svog porekla, te da ne bi krila da je to njeno pravo ime, navodeći da je neko ko joj želi loše to izmislio, i da je od rođenja njeno ime - Svetlana.

 

ODRASTANJE

 

U Zvorniku je završila osnovnu školu “Mitar Trifunović Učo“, za vreme koje je išla na dečiji hor, u kom je njen talenat za pevanje bio veoma brzo uočen.


Dok je bila u osnovnoj školi, njeni roditelji su se razveli, a brat i ona su ostali da žive sa majkom u svom rodnom mestu sve do početka rata.

 

Zbog rata, zajedno sa svojim bratom Nedžadom i majkom Ibrimom bila je primorana da se preseli u Srbiju.

 

Prvobitno su se preselili u Banju Koviljaču, gde se nisu dugo zadržali, svega godinu dana, nakon čega odlaze u selo Lipolist, koje se nalazi nadomak Šapca.

 

Kako je njena majka sama morala da izdržava dvoje dece, kao i sebe, Seka je živela poprilično skromno, ali nikada nije dozvolila da zbog toga pati - bila je odlučna da za sebe i svoju porodicu jednoga dana obezbedi bolji život.

 

Njen veliki uzor je njena majka, koju smatra najhrabrijom osobom u svom životu, s obzirom na to da ju je zajedno sa njenim bratom podigla bez obzira na rat koji ih je tada zadesio. Kako bi svojoj majci olakšala, kada je imala svega četrnaest godina, počela je da radi u jednoj od obližnjih kafana.


KARIJERA

 

Atraktivna pevačica upisala je Srednju poljoprivrednu školu u Šapcu, ali je želela da se bavi isključivo pevanjem. Ipak, njena majka nije bila za to da se ona bavi pevanjem, zbog čega je ona odlučila da upiše kurs za ženskog frizera, samo kako bi umirila majku.

 

Svetlana Aleksić je svoju ozbiljniju pevačku karijeru započela za vreme dok je živela u Bijeljini sa bendom “Strogo poverljivo“, sa kojim je nastupala sve do 2000. godine, nakon čega je otišla u Švajcarsku gde je nastupala u poznatim diskotekama.

 

2002. godine se vratila u Bijeljinu i učestvovala je na festivalu narodne muzike Moravski biser u Ćupriji. Izvela je numeru „Idealno tvoja“ koja joj je donela prvu nagradu. Ubrzo je za Grand produkciju snimila istoimeni album na kome su se istakle pesme: „Da sam muško“ i „U kafani punoj dima“. 2003. godine je sarađivala sa Marinom Tucaković, Brajom, Sašom Markovićem i Stevicom Simeunovićem koji su uradili album „Balkan“. Skoro sve pesme su postale hitovi, a najpopularnija je bila „Crno i zlatno“ koja se smatra Sekinom ličnom kartom. 2005. godine je u izdanju Grand produkcije izašao treći album čiji je naziv „Dođi i uzmi me“. Iste godine je lansirala modnu liniju, a oprobala se i kao glumica, kada se u trećem nastavku filma „Mi nismo anđeli“ pojavila u ulozi Smokvice. 2007. godine promovisala je album „Kraljica“, nakon kog je postala najtiražnija pevačica u zemlji. Nastavila je da niže hitove, a 2010. godine održala je koncert u beogradskoj Areni kome je prisustvovalo 15.000 obožavalaca.

1 / 5 Foto: Instagram Printscreen

EMOTIVNI ŽIVOT

 

Svog supruga Veljka Piljikića Seka je upoznala je preko posla.

Naime, Svetlana mu je ponudila da radi za nju kao obezbeđenje, s obzirom da se profesionalo bavio kik-boksom.

 

Veljko je Seku pratio na svim nastupima, kako u našoj zemlji, tako i po inostranstvu.

 

Veoma brzo se javlja hemija između njih, te se upuštaju u emotivnu vezu nakon čega je usledila i veridba. Naredne godine, 12. septemba 2010. par se venčao. Na venčanju se nalazilo 150 zvanica, a slavlje je održano u prestižnom restoranu u Beogradu.

 

Veljko i Seka su odmah nakon venčanja počeli da rade na ostvarenju jedne od najvećih uloga u životu, ulozi roditelja, koja im nije ispočetka pošla za rukom. Naime, Svetlana je godinu dana nakon venčanja ostala u drugom stanju, ali s obzirom da se radilo o vanmateričnoj trudnoći, ona nije mogla da je iznese do kraja.

 

Nisu odustajali od deteta, ali je proces dobijanja istog bio veoma spor. Tek 2015. godine, Seka je otišla na proces veštačke oplodnje, uz pomoć koje je uspela da zatrudni. Na svet donosi sina Jakova 24. septembra 2016. godine, a u januaru 2020. još jednog sina Jovana.


VODITELJSKE VODE

 

Seka se nedavno oprobala u novoj ulozi, kada je sa kolegom Rašom Vlačićem uplovila u voditeljske vode. Naime, Seka i Raša domaćini su popularnog kulinarskog takmičenja Majke&snjake koje se emituje svakog radnog dana na televiziji Kurir. Seka je svojom duhovitošću i spontanošću osvojila gledaoce, a da joj ova uloga i te kako prija, potvrdila je i sama u više navrata, kada je priznala da bi voditeljskim poslom "mogla da se bavi zauvek".


 

 

makonda-tracker