nema šta da krije

"MI NEMAMO ULOGE ZA TAKO LEPE GLUMICE": Ana Sakić priznaje da je glumačka profesija vidno degradirana, ovo je njen stav!

1

Glumica ističe da bi dobijala mnogo više uloga na filmu da je spremna na nepristojne ponude i mobing.

foto: Damir Dervišagić
foto: Damir Dervišagić

Talentovana glumica Ana Sakić koju smo upoznali u seriji "Selo gori, a baba se češlja", govorila je iskreno o nepristojnim ponudama i filmskoj industriji, koja je mač sa dve oštrice.

 

"Da sam pristajala na ucene i na mobing, tri puta više bih igrala na filmu i na televiziji, ali takve ponude kod mene nisu dolazile u obzir. Isključivo sam se borila svojim kvalitetom i talentom i strpljivo čekala svoje šanse koje su dolazile od reditelja i producenata koji su veliki u svom poslu, koji takođe znaju mesto u svojoj profesiji. Sa onima koji su tražili nešto više, van posla, nikada nisam sarađivala. Samo sam sebi čovek može ukaljati čast, niko drugi to ne može uraditi ako do časti i obraza drži" – ističe Ana.

 

Glumica smatra da je ova profesija veoma degradirana u današnje vreme.

 

"Odavno više nema morala, etike i sve manje estetike. Tačno je da neki ljudi to koriste i prave se moćnici, jer im je to dopušteno. Kvalitet i talenat u ovom poslu trebalo bi da budu jedino merodavno, da je tako, ne bi se pričalo o stvarima kao što su ucene bilo koje vrste. Pošto je vrlo malo pravih kastinga i audicija, zato dolazi do nekih nepristojnih ponuda ne bi li iskompleksirani muškarci dobili titulu osvajača na, za njih, jedini mogući način. To se dešava na svakom polju, zbog čega se žene osećaju ugroženim. Sa druge strane, mnoge žene to koriste da bi došle do cilja i dobile svoj deo kolača i tu počinje jedno zamršeno kolo u kome se ne zna više ko je žrtva, a ko dželat. To će se dešavati dok god se ne uspostavi određeni sistem vrednosti. U svakoj profesiji je bitno pitanje izbora ili odluke, da li na nešto pristaješ ili ne"– kaže Sakićeva i dodaje:

 

Ana Sakić
foto: Instagram

"Samo u Srbiji sam doživela da lepota i harizma mogu biti otežavajuća okolnost u svetu filma i glume. Od nekih reditelja koji se takođe neadekvatno ponašaju čula sam rečenice kao što su “mi nemamo uloge za tako lepe glumice“ ili „moramo malo da popijemo vino zajedno u stanu da bih video tvoj kvalitet“, to je meni smešna priča. Mene su takve stvari naterale da odem u beli svet, u Holivud, i tamo dobijem određena priznanja, gde lepota i talenat u ozbiljnim dramskim ulogama čini celinu i veliko priznanje. Nažalost, ovde postoje ozbiljne predrasude i površnost u ovom poslu, te zato i takav (ne)kvalitet u mnogim projektima" – poručuje glumica.

 

 

 

makonda-tracker