icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

zdravo i ukusno

PRAVI IZBOR ZA PORODIČNU VEČERU: Napravite najbolje VEGANSKE BURGERE po našem receptu!

Podeli:

I bez mesa na koje smo navikli, možemo uživati u obroku.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sastojci:

 

150 g  leća (potopiti u vodu sat vremena)

 

150 grama šampinjona

 

100 grama oraha

 

1 ljubičasti luk

 

dva čena belog luka

 

maslinovo ulje

 

seckani peršun

 

dimljena paprika

 

himalajska so

 

Bio vegeta po potrebi

 

crni biber

 

zelena salata, kajzerice 

 

Priprema: 

 

Na maslinovom ulju propržiti luk, dodati naseckane šampinjone, sve napisane začine i dimljenu papriku. Kada se ohladi, u blender staviti orah, oceđeno leće, preostale šampinjone, luk, peršun....blendajte dok se sve ne sjedini. Ostaviti u frižideru pola sata i onda praviti pljeskavice po željenom obliku. Premažite ih maslinovim uljem i pecite na 200 stepeni u rerni sa pek papirom. Spremite kajzerice, zelenu salatu i luk za serviranje. Prijatno.

 

Po želji možete dodati sveže povrće.

 

 

 

 

 

Inicijalizacija u toku...