tuga

IZGUBILA BITKU U 46. GODINI: Preminula pevačica benda koji je devedesetih godina osvojio SVET

0

Barbi Keli, članica nekada planetarno popularnog irskog benda The Kelly Family (Keli Femili) preminula je u 46. godini nakon kratke bolesti.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Njena porodica je obavestila javnost o tragičnoj vesti putem službenih kanala benda.

 

- Naša voljena sestra Barbi preminula je pre nekoliko dana. Duboko smo ožalošćeni, beskrajno će nam nedostajati i uvek ćemo je nositi u srcu. Zahvaljujemo svima na saosećanju i molitvama u ovom trenutku - napisali su.

 

Pre 20 godina Barbi je napustila porodični bend pa se zbog mentalne bolesti povukla iz javnosti, a njen brat Džimi kazao je tada kako mu sestra nije dobro i da joj treba pomoć. Zaključio je kako su velika svetska popularnost koju je bend tada imao i ogroman pritisak uništili njegovu sestru.

Irsko-američki vokalni kolektiv karijeru je započeo još 70-ih godina uličnim koncertima širom Evrope. Veliki proboj na muzičkoj sceni stigao je ipak mnogo kasnije, 90-ih godina. Te 1994. godine snimili su hit album "Over the Hump", koji je braću i sestre Anđela, Pedija, Patriciju, Mejte, Kejti, Barbi, Džona, Džimija i Džoija pretvorio u velike muzičke zvezde, a svet je poludeo za njihovim pop-folk zvukom.
 

 

makonda-tracker