Mirka Vasiljević: Sin mi je centar sveta

7
Lepa glumica Mirka Vasiljević otkriva da istinski uživa u ulozi majke sinu Andreju kojeg je krajem oktobra dobila sa svojim voljenim Vujadinom Savićem
foto: Luka Šarac, Vladimir Šporčić
foto: Luka Šarac, Vladimir Šporčić

Nakon što je 28. oktobra donela na svet sina Andreja, lepa glumica Mirka Vasiljević (21) uživa u svom porodičnom domu u francuskom gradu Bordou sa novorođenom bebom i svojim verenikom, fudbalerom Vujadinom Savićem (21). Sin legendarnog fudbalera Duleta Savića i njegova izabranica već neko vreme žive u Francuskoj, gde im se uoči Mirkinog porođaja iz Beograda pridružila i Vujadinova majka, Marina Rajević-Savić kako bi im pomogla oko bebe. Iako je od porođaja, koji je snimao njen verenik, bila nedostupna za bilo kakav komentar medijima, atraktivna zvezda serije Miris kiše na Balkanu za Story otkriva kakav život vodi otkako je postala majka.

- Osećam se dobro i sve je proteklo u najboljem redu, a moj sin je isuviše mali da bih o njemu pričala za medije. Kao i svakoj majci i meni je moja beba centar sveta i ne smatram da sam po bilo čemu drugačija od brojnih žena koje su se porodile istog dana kada i ja. Svakome je svoja sreća najlepša – kaže Mirka koja se sa Vujadinom zabavlja od januara 2010, a verili su se početkom ove godine u Francuskoj. Ubrzo nakon što je saznala da iščekuje prinovu, lepa mama preselila se kod svog voljenog u Bordo gde Vujadin igra za istoimeni fudbalski klub. Partnerima veliko olakšanje predstavlja i to što nisu u srpskoj prestonici jer ni jedno ni drugo ne vole da iznose svoju intimu u javnost. Ipak, ovog leta lepa glumica je, dok je uživala u blagoslovenom stanju, otkrila svoje mišljenje na temu crkvenog braka.

- Naravno da razmišljam o tome da se jednog dana venčam u crkvi. To je na prvom mestu zato što verujem u Boga, a i moja porodica je religiozna pa ću se sigurno jednom odlučiti na takav korak.  Venčanje je divna stvar, bez obzira na to kome se i gde dešava. Čak i kada sam u inostranstvu, mnogo mi je drago kada prolazim pored crkve u kojoj se neko venčava – rekla je Mirka za Story na venčanju svog devera Uroša Savića, dva meseca pre rođenja sinčića Andreja koji je u potpunosti promenio prioritete u glumičinom životu. Ipak, lepa glumica je odlučna u nameri da se uskoro vrati na scenu..

- Ne želim da stanem sa karijerom, mlada sam i ceo život je preda mnom. Moram da radim na sebi i trudim se da što više uspem u poslu. Kada malo odmakne nova sezona, nastaviću da igram u pozorišnim komadima u kojima sam do sada igrala. Nažalost, nemam bogat pozorišni repertoar, ali ostaću u svim predstavama iz prošle sezone – jedna je od izjava u kojima je Mirka u septembru najavila kratko povlačenje zbog porođaja.

Nikola Rumenić

makonda-tracker